5 filmov, ki jih ne smete zamuditi v letu 2018

V prihajajočem letu nas čakajo številne filmske novosti, za katere poznavalci že zdaj napovedujejo, da bodo postale veliki hiti. Tukaj je 5 filmov, ki jih glede na njihovo vsebino ali pretekle dele v letu 2018 ne smemo zamuditi.

Biografska zgodovinska drama Najtemnejša ura (na sporedu od 25. januarja)
Pred nami je filmska upodobitev dela življenja Winstona Churchilla, ki se je kot novi predsednik britanske vlade zoperstavil mirovnim pogajanjem z nacistično Nemčijo in zahteval, da se okupatorju ne sme popuščati. Njegove odločitve, ki jih mnogokrat niso podpirali niti člani stranke, katere član je bil, niti kralj George VI, so spremenile tok zgodovine, saj je z uveljavljanjem takšne politike okrepil samozaupanje in voljo do odpora Britancev in s tem ustvaril osnovo za končno zmago nad Hitlerjem.

 

Romantična drama Petdeset odtenkov svobode (na sporedu od 8. februarja)
Že pred valentinovim prihaja sklepno dejanje sage Petdeset odtenkov.
Tudi v tretjem delu zgodba sledi burnemu razmerju Anastasie Steele s premožnim in uspešnim poslovnežem Christianom Greyem. Neverjetno privlačen, skrivnosten in strah vzbujajoči multimilijonar sprva popolnoma prevzame in zamaje njen nedolžni in naivni svet. Po drugi strani pa tudi Christiana premamita njena lepota in svobodni duh. Spustita se v vroče in strastno razmerje, ki bo v zadnjem delu trilogije, v katerem bomo končno spoznali gospo Gray, dobilo svoj epilog.

 

Drama Fantomska nit (na sporedu od 22. februarja)
Filmska zgodba spremlja življenje uglednega modnega oblikovalca Reynoldsa Woodcocka (upodablja ga trikratni oskarjevec Daniel Day-Lewis, ki skupaj s sestro Cyril (Lesley Manville) vodi modno hišo The House of Woodcock, v kateri se oblači londonska aristokracija 50. let. Njihove stranke so smetana takratne družbe – ne manjka ne filmskih zvezdnic in kraljevih dostojanstvenikov ne bogatih dedinj in ostalih petičnih dam izbranega okusa. Ženske prihajajo in odhajajo iz Reynoldsovega življenja – zapriseženemu samcu dajejo navdih in prijetno družbo. Vse dokler mu poti ne prekriža mlada in odločna Alma (Vicky Krieps), ki kmalu postane njegova ljubimka in muza.

 

Znanstvenofantastična akcijska avantura Jurski svet: Padlo kraljestvo (na sporedu od 7. junija)
Težko pričakovano naslednje poglavje kultne franšize dinozavre in juro popelje tja, kjer še niso bili.
Minila so štiri leta, odkar so dinozavri uničili tematski zabaviščni park Jurski svet. Otok Isla Nublar je zdaj zapuščen, na njem prebivajo zgolj preživeli dinozavri, ki so v džungli prepuščeni samim sebi. Ko se začne prebujati otoški speči vulkan, se Owen (Chris Prat) in Claire (Bryce Dallas Howard) odpravita na reševalno misijo. Owen bi rad končno našel svojega raptorja po imenu Blue, ki je še vedno pogrešan v divjini, Claire, ki do dinozavrov zdaj goji veliko spoštovanje, pa želi pomagati, kolikor je le v njeni moči. Ko prispeta na otok, so zaradi bruhajoče lave razmere že zelo nestabilne. Med reševanjem pride njuna odprava na sled zaroti, ki utegne naš planet izpostaviti vrsti nevarnosti.

 

Muzikal Mamma Mia: Spet začenja se! (na sporedu od 23. avgusta)  
Konec poletja se bo spet začelo: na filmska platna prihaja drugi del velike uspešnice Mamma Mia, v katerem smo spoznali simpatično Sophie, ki se bo kmalu poročila in bi zato rada ob sebi imela tudi očeta. Ker ji mama Donna nikoli ni zaupala očetovega imena, Sophie na mali grški otok pripelje trojico moških iz mamine preteklosti. Med ugotavljanjem, kdo bi lahko bil njen oče, nastaneta kaotičen vrtinec zabavnih zmešnjav in poplava romantičnih čustev. Filmska zgodba novega dela Mamma Mia: Spet začenja se! se vrača v zgodovino in opisuje dogajanje, ki je pripeljalo do nenavadne zgodbe s tremi očeti. Na filmskih platnih ne bo manjkala igralska zasedba z Mery Streep,  Pierceom Brosnanom, Stellanom Skarsgårdom in Colinom Firthom na čelu.  Slišali bomo tudi Abbine uspešnice, ki jih ustvarjalci prvega dela niso uporabili.

 

 

 

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri