Boštjan Polanec osebno

BostjanPolanec_portret1

Boštjan Polanec

Lepo pozdravljeni!

Če ste mislili, da bo objava polna golote in seksualne energije, bo tokrat malo razočaranja. Mogoče kdaj, za zdaj ne.
Trenutno sedim na kavi. Premetavam, listam, pišem. Radiram nelogično povezane alineje in besede po beležki. Vse skupaj izgleda kot nekakšen neznani leteči miselni vzorec. Podlegam pritiskom uredništva, neošiljen svinčnik mi pije živce. Raztegnjen kos pice, cigaretni dim, milijon osnutkov in vonj kave so moja malica. Za zvočno podlago imam negodovanje dveh žensk pri sosednji mizi. Medtem pa moji možganski valovi registrirajo frekvence komercialnega radia, iz katerega odzvanjajo renovirani tuctuc komadi iz moje srednje šole. Vse skupaj je začinjeno s prijetnim šumom dežja po žlebovih terase. Počutim se kot skarabej. Hrošč, ki rola ves ‘šit’, ki mu pride na pot, s ciljem, da ga na koncu poti spremeni v popolno uravnoteženo zlato kroglo. V gmoto, v katero bo na koncu izlegel svoja jajčeca, in rodilo se bo polno novih skarabejčkov, ki bodo spet rolali … Pa ne pozabiti, da se med tem rolanjem skarabej počuti neizmerno srečno in se super zabava.

Zakaj pravzaprav gre?
Danes vam moram povedati, kdo pravzaprav sem. Ja, to se ves čas sprašujem tudi sam. Tovrstno spraševanje mi je všeč in to je moj zaščitni znak. Raziskujem svoje energije in energije vsemogoče žive in nežive narave.
Prihaja vaša redna ‘nočna mora’, brez cenzure, samo z lekturo. Prihajajo tisti dnevi v mesecu. Periodični, razburljivi, namenjeni stimulaciji vaših sivih celic … Ti bodo trajali tako dolgo, dokler me ne doleti menopavza (beri: uredništvo te ‘skensla’).
Da preidem k bistvu.
Sem preprosto Boštjan Polanec, skrajšano B. Polanec in še bolj skrajšano B. P. Če se opišem v najbolj kratki obliki, bom to storil z dvema besedama: INTERDISCIPLINAREN in EKSCENTRIČEN.

POLANEC_3

Če pa predstavitev malo razširim še v pisani besedi, bi ta na kratko in zgoščeno zvenela nekako takole …
Sem oseba, ki svoj utrip posvečam vizualnemu izražanju s pomočjo najrazličnejših tehnik, tehnologij in materialov. Svojih sanj ne živim, ampak jih hočem izživeti. Skozi svoj obstoj želim spodbuditi vas, da zaživite svojo noto drugačnosti in se opogumite biti to, kar ste in kar želite biti.

POLANEC_1
Moje življenje se vrti okrog področij, kot so grafika, slikarstvo, kiparstvo, oblikovanje … Zaradi v zibelko položenih privilegijev in sposobnosti pa me najbolj osrečuje to, da lahko svoje misli vdahnem v materiale, ki podležejo mojim rokam, in tako ustvarjam nove zgodbe.

POLANEC_2V svojem delu uživam in ne pričakujem njegovega sprejema s strani publike. To pride samo po sebi, takrat ko opazovalec začuti sporočilo.

Mojo neustavljivo potrebo po izražanju je zaznalo tudi uredništvo GRAZIE. Intenzivno sproščanje močnih negativnih in pozitivnih čustev, ki jih preprosto ne znam povedati z besedami, bom s pomočjo različnih materialov in načinov prinašal na plan in jih spreminjal v nekaj otipljivega, medtem zapadel v nova in cikel ustvarjanja se bo vzpostavil.

Prek mojih osebnih zgodb bo moj cilj, da bom poskušal animirati vaša čutila za vid in vonj ter spodbuditi vaše kreativne celice.

Uradni hashtag ki bo omogočal sledljivost, pa je #GRAZIABP

Za konec današnje prve objave vam sporočam to:
Ne omejuj se in izrazi to, kar čutiš, sledi sebi in svoji viziji – to je edina prava pot, ki te naredi drugačnega od drugih.
Se vidimo in beremu kmalu 😉
Najdete in zasledujete pa me lahko tudi na teh povezavah:

 

Uradna stran: http://www.bpolanec.com/
Facebook://www.facebook.com/pages/B-Polanec/291995917488920?pnref=lhc
Instagram: https://instagram.com/bpolanec/
Pinterest: https://ww.pinterest.com/bpolanec/

Foto: Radan Močič, Svit Pintar, Špela Sovič, Jasmin Abdič

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri