DIY: SUSHI V 5-ih KORAKIH BREZ ŠIVANJA


Katja Koselj vam predstavlja pustno masko, ki jo naredite brez šivanja, in to samo v petih korakih!

POTREBŠČINE:
– škarje, spenjač, črno permanentno pisalo, lepilo (za blago)
– 20 x 90 cm črnega, 50 x 140 cm oranžnega in 10 x 50 cm belega filca


POSTOPEK:

1. Podolgovat kos oranžnega blaga prepogneš na polovico, nanj položiš blazino in jo obrišeš.


2.
S pisarniškim spenjačem pritrdiš obe plasti blaga skupaj. Tako nastane “žakelj” oziroma prevleka za blazino, ki jo obrneš tako, da je živ rob na notranji strani.

 


3.
V žakelj previdno vstaviš blazino in odprtino zapreš. To storiš tako, da robove zavihaš na notranjo stran in obe plasti spneš s spenjačem.
P. S.: Namesto s spenjačem se lahko dela lotiš tudi s šivanjem, trajalo bo malo dlje, bo pa bolj trdno. 🙂

 

 4.
Iz belega blaga izrežeš tanke podlogovate trakove, ki jih v obliki “lososovega” vzorca položiš na oranžno blazino. Trakove pritrdiš z lepilom, kar je odveč, odrežeš.

 

 


5.
Podolgovat črn trak prepogneš na pol in ga ob straneh spneš s spenjačem. Srebrne sponke prebarvaš s črnim permanentnim pisalom, da ne bodo izstopale. Dolžino traku odmeriš tako, da na svoj hrbet položiš “lososovo blazino” in vse skupaj oviješ okrog svojega pasu. Črno blago se mora vsaj malo prekrivati, zato da boš vse skupaj lahko z varnostno zaponko varno pritrdila. Ostanek odrežeš.

 

 

 


Oblečeš se v belo, kar predstavlja riž, na hrbet si položiš “lososovo blazino” in vse skupaj oviješ s črnim trakom, kar predstavlja ALGO.
Ideja: v figo zatakni še dve kitajski palčki. 🙂

 


Foto: Mirjam Čančer
Model: Alja P.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri