Dolce & Gabbana razburila javnost

DG_objavaaa

Dolce & Gabbana, jesen-zima 2015/16

Potem ko so ju oprali krivde zaradi suma utaje davkov, je italijanski dvojec, ki ga tvorita Stefano Gabbana in Domenico Dolce, spet razburil javnost, tokrat tudi številne zvezdnike. Trn v peti? Oznaka, da so otroci, rojeni s pomočjo zunajtelesne oploditve (IVF), sintetični dojenčki, je bila preprosto preveč.

Dolce je namreč za italijansko revijo Panorama nedavno izjavil sledeče: „Rodiš se in normalno je, da imaš mamo očeta. Vsaj tako bi moralo biti, zato me tudi ne prepričajo kemični otroci oziroma sintetični dojenčki. Maternice se najemajo in otroci so izbrani iz kataloga. Kako boš potem razložil otroku, kdo je njegova mama?“

Še bolj ironično pa je to, da so pri modni hiši D&G za letošnji teden mode v Milanu kot osrednjo temo izbrali materinstvo in družino. Seveda samo tisto, ki ga Domenico in Stefano dojemata kot ustrezno, zato se po pisti, denimo, nista sprehodili dve mami ali dva očeta. Starši otrok, ki so nastali s pomočjo zunajtelesne oploditve, med njimi tudi Elton John, Al Roker in Ricky Martin, so modno hišo že javno napadli, prav tako tudi zvezdnici Victoria Beckham in Courtney Love.

Elton John je na instagramu zapisal: Kako si drzneš moje čudovite otroke označiti kot ‘sintetične’. Sramota, da si drzneš obsojati zunajtelesno oploditev – čudež, ki ljubečim ljudem, tako heteroseksualcem kot homoseksualcem, omogoča, da lahko imajo otroke. Tvoje arhaično razmišljanje je nazadnjaško prav tako kot tvoja moda. Nikoli več ne bom nosil znamke Dolce & Gabbana.

Dolce in Gabbana medtem trdita, da so bile njune izjave vzete iz konteksta. Seveda se zavedam dejstva, da danes obstajajo različne oblike družin in da so prav tako legitimne kot ta, ki jo poznam jaz, še dodaja Dolce. Kakor koli že, za opravičilo in utemeljevanje povedanega je očitno prepozno, ljudje so se s transparenti namreč že odpravili na ulice.

Foto: Getty

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri