Galliano se vrača!

Leto je naokrog in londonski teden moške mode je spet tu! Z njim pa seveda vsakoletno izražanje pikrih pripomb s strani tukajšnje (malenkost bolj modno zavedne) moške populacije, ki se čudi, zakaj modni oblikovalci ustvarjajo kose, ki jih v resničnem življenju ne more nositi nihče drug kot Lady Gaga.
Odgovor je preprost. V večini primerov gre za skrbno premišljen marketinški načrt, saj s tem, ko na modno brv pošljejo nevsakdanje in ekstravagantne kreacije, povzročijo neustavljivi val zanimanja širše publike in posledično dvig prodaje. Skozi popolno svobodo ustvarjanja pa lahko oblikovalci pokažejo tudi svoje kreativne sposobnosti in tehniko izdelave. Vsak bi pomislil, da se predstavljeni kosi nikoli ne bodo prodali, a v resnici ne gre za prodajo. V ozadju je namreč že pripravljena prilagojena in nosljiva kolekcija, ki nas bo na koncu dosegla na prodajnih policah.
S predstavitvijo moške kolekcije za jesen/zimo 2015 se je tako začela sezona lova na trende. Navdih za svoje kolekcije so modni kreatorji iskali vsak na svojem koncu, končni produkti pa letos niso razočarali.
V kolikor ste ljubitelj sedemdesetih, bo prihodnja zima kot nalašč za vas, saj je teden moške mode minil v znamenju ‘retro dizajna’. Topshop in Margaret Howell sta v svoji kolekciji predstavila tako imenovano “Shearling” jakno s podlogo iz ovčje volne, ki je tako uporabna kot tudi modna in bo vsekakor velik hit.
Zimska moda bo tudi polna vzorcev in barv, Topshop in Shaun Samson pa zagotavljata, da bomo še naprej nosili škotski karo. Modni poznavalci se v glavnem strinjajo, da je živo oranžna barva tista, ki bo prihodnjo sezono kraljevala tudi na ulicah, izstopa le Sibling, ki je predstavil kričeče roza kolekcijo. Nihče izmed oblikovalcev tudi ni pozabil na ‘bomber’ jakno, ki bo prihodnje leto naprodaj v vseh oblikah in barvah. Kot zmeraj je presenetil Moschino, ki je na ogled postavil novodobnega Tarazna, ki zimo namesto v džungli raje preživlja na smučišču. Topla pokrivala in zimski škornji, ki spominjajo na smučarske čevlje ter mehke jakne na golih prsih manekenov nas ponesejo v modno zimsko idilo. Popolnoma drugače pa nas je navdušil Burberry Prorsuma, ki je navdih iskal v boemskem načinu življenja, zato so na brvi prevladovali ponči z resicami in kopica zanimivih vzorcev.
Vsekakor pa ne gre pozabiti, da je bil letošnji januar na koledarju vseh modnih poznavalcev zapisan kot mesec velike vrnitve Johna Galliana, ki je pod okriljem modne hiše Margiela skoraj zasenčil dogajanje na predstavitvi londonskih kolekcij za moške. Od velikega škandala, ko je moral zaradi rasističnega obnašanja v baru zapustiti modno hišo Dior, so minila skoraj štiri leta. Zanimivo pa je, da je za svoj povratek izbral London, ki velja za eno izmed najbolj multikulturnih prestolnic. Ali se Galliano s prihodom v mesto, kjer se je njegova kariera tudi začela, želi odkupiti ali gre zgolj za publiciteto? Mnenja so deljena, Galliano pa ostaja kontraverznen in drzen! Na modni brvi namreč ni predstavil niti enega moškega kosa, z izbiro grotesknega videza oblačil in nevtralnih barv, z izjemo rdeče, pa je s kolekcijo vseeno navdušil.
Vsekakor ni dvoma, da Galliano ostaja eden izmed najboljših oblikovalcev našega časa in da se je vrnil v velikem slogu, a najverjetneje bo minilo še precej časa, preden si bo ponovno pridobil ugled in spoštovanje vseh, ki dogodka v Parizu še niso pozabili.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri