Kako izbrati in uporabljati serum?

LEPA_MALA

Ali morate začeti uporabljati serum, je odvisno od tipa kože in drugih dejavnikov, kot so denimo pogostost izpostavljanja soncu, način življenja in pa genetika (pomislite na to, kdaj so se vidno postarali vaši starši). Med izbiranjem svojega seruma bodite pozorni, saj …

NISO VSI SERUMI ENAKI

Da bi izbrali ustrezen, torej učinkovit serum, ki bo vaši koži koristil in ne škodil, morate nujno prebrati tudi droben tisk na embalaži. Vitamin C, ki je denimo ena izmed najučinkovitejših sestavin, ne bo deloval, v kolikor serum ne vsebuje tudi drugih sestavin, ki mu ‘odgovarjajo’. Bodite pozorni, saj boste v nekaterih serumih našli silikon, ki ima svilnato teksturo in predstavlja odlično podlago za ličila, a ne upočasnil procesa staranja kože na obrazu. In tudi če serum vsebuje aktivne učinkovine, kot je denimo že omenjen vitamin C, bo silikon preprečil njegovo prodiranje v kožo, zato je bolje, da za tovrstne pripravke, če želite pomladiti videz, ne zapravljate denarja. Poiščite torej serum, ki ne vsebuje silikona, njegove sestavine pa so vitamin A (retinol), hialoronska kislina, alfahidronska kislina (AHA), antioksidanti in peptidi, kot tudi vitamin C.

NASLOVNA_1

NAVODILA ZA UPORABO SERUMA
Ali se nanaša na očiščen obraz? Ga moramo uporabljati zjutraj ali zvečer? Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, kako pravilno uporabljati serum.
1. Serum nanesite na suho kožo, ki ste jo pravkar očistili. Poglejte na embalažo, če ga je priporočeno uporabljati zjutraj ali zvečer. V kolikor vsebuje veliko aktivnih sestavin, ali pa je vaša koža občutljiva, ga na začetku uporabljajte vsake dva ali tri dni (dvakrat dnevno). Seveda, v kolikor opazite, da ga vaša koža ne zavrača.
2. Če že uporabljate olje za nego kože, ga nanesite preko seruma. Tako boste namreč poskrbeli, da bo serum prodrl še globlje v pore.
3. Vlažilno sredstvo na obraz nanesite kasneje. V kolikor pa imate mastno kožo in vam serum zagotavlja dovolj hidratacije, dodatni vlažilni izdelek ni potrebno uporabljati.
4. Dosledno uporabljajte tudi izdelke za zaščito kože pred soncem. Nekatere sestavine seruma, kot sta denimo retinol in glikolna kislina, namreč povzročijo, da je koža bolj dovzetna za škodljive sončne žarke.

Tako, sedaj ste pripravljeni za uporabo seruma, če le-tega seveda potrebujete. V galeriji desno je nekaj naših predlogov.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri