Kako zajeti popolno ulično fotografijo?

Priznani modni, uredniški in komercialni fotograf Alex Lambrechts nam je zaupal šest fotografskih nasvetov za zajemanje uličnih fotografij s pametnim telefonom.

Ujemite skrito fotografijo
Skrite fotografije so lahko čudovite, še posebej v tem delu leta. Eden izmed priljubljenih načinov, kako diskretno zajeti fotografijo ljudi, je s pretvarjanjem, da zajemate selfie, ko imate v resnici vključeno zadnjo kamero in slikate mimoidoče. To je eden od briljantnih trikov, ki ga uporabljajo ulični fotografi, da ujamejo naravne fotografije ljudi.

Izstopite iz cone udobja in ujemite edinstvene trenutke
Dež in megla se morda ne zdita kot idealni vremenski situaciji za vaš fotoaparat, a obe ustvarita odlično atmosfero za fotografije. Poskusite fotografirati svoje subjekte skozi okno polno dežnih kapljic ali pa jih ujemite zavite v meglo. Zapomnite si, da gre v slabem vremenu ven manj ljudi, zato boste lahko posneli fotografije, ki jih nihče drug ne – ravno zato imajo ljudje tako radi ekstremno fotografijo.

Izkoristite učinek bokeh
Z učinkom bokeh dodatno zameglite ozadje in pozornost usmerite na eno točko. Je resnično uporabno orodje za odstranjevanje motečih elementov v ozadju vaše fotografije in pomaga usmeriti pogled gledalca na osebo oz. subjekt, ki ga fotografirate. Igrajte se z nastavitvami zaslonke in izberite različno jakost že med fotografiranjem, da zajamete popolno sliko.

Iščite odseve v vodi ali steklenih površinah
Obrnite perspektivo vašega subjekta in fotografirajte s pomočjo odsevov ter s tem ustvarite nekaj, kar bo prisililo gledalca, da pogleda dvakrat. Pazite na raven horizont oz. se zanesite na napravo za pomoč.

Igrajte se s kompozicijo
Ko zajemate fotografijo več kot ene osebe, dodajte malce dinamike vašim fotografijam z igranjem s kompozicijo. Namesto, da so vse osebe v ravni liniji, počakajte, da vam je nekdo bližje in se jasno vidi njegov obraz. Oseba zadaj naj kaže le zgornjo polovico telesa, medtem ko naj bo oseba čisto zadaj vidna cela. Ta trik deluje odlično s tremi osebami, a je mogoče učinek uporabiti tudi z več osebami.

Ne bojte se senc
Toliko fotografije se vrti okoli svetlobe, a se zaradi tega ne smete bati s pridom izkoristiti senc in tako narediti fotografije še bolj zanimive – še posebej, ko fotografirate posameznike. Prepričajte se le, da imate fotoaparat, ki zna zajemati dobre fotografije tudi v slabi svetlobi.
Spoznajte prvi pametni telefon s trojno Leica kamero, Huawei P20 Pro in njegove inovativne funkcije, kot je tehnologija mojstrske umetne inteligence ter umirjanja slike TUKAJ.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri