Koktajl mimoza z lubenico


Nežni mehurčki, prelepa barva in čisti užitek. Vse to je koktajl mimoza, ki je ime dobil po nežnih cvetovih, na katere spominja s svojo barvo. Odličen koktajl za kosilo, vse zabave in posebne priložnosti.

Mimoze se po navadi pijejo v času kosila, ob tem pa je mimoza odličen koktajl tudi za vse zabave in posebne priložnosti. Tradicionalno so narejene iz sveže stisnjenega pomarančnega soka, v katerega se doda penina. Toda zakaj tokrat ne bi zamenjali pomaranč z lubenico za pravo poletno vzdušje? Vse, kar potrebujete, je lubenica, limeta in penina.

Sestavine:
– 1 skodelica sveže iztisnjenega soka limete
– ¼ lubenice (ki jo predhodno razkoščičite in razrežete na koščke)
– penina (priporočamo Konjiško belo penino vinske kleti Zlati Grič)
– nekaj kosov lubenice za okras

Priprava:
Odstranite meso iz lubenice, razkoščičite ga in zamrznite. Pred serviranjem dajte lubenico v mešalnik, dodajte sok limete, prelijte v visoke ozke kozarce (ali kozarce po želji) in končajte s penino.

Uživajte v pravem poletnem osvežilnem koktajlu!

Nasvet:
Optimalna temperatura za serviranje penine je med 6 in 8 stopinj Celzija.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri