Kulinarično razvajanje s Primožem Dolničarjem


Ljubitelji kulinarike so se na kosilu v Delavnici Primoža Dolničarja razvajali ob nežnih in brezgrešnih okusih izbranih slovenskih jedi. Kuharski mojster je ponovno dokazal, da je domača (lokalna) hrana lahko še kako zelo dobra, raznolika in estetska.

Dogodek, ki ga je pripravil kanal 24kitchen v sodelovanju s Primožem Dolničarjem, je bil odet v prijetno druženje ob hrani, ki je še danes v marsikaterem pogledu skupna nekdanjim državam bivše juge. Zato je televizija 24kitchen predstavila novo vizijo balkanske kuhinje in se družila z blogerji, novinarji, stilisti in kuharji iz Slovenije, Bolgarije in Srbije, združenimi pod “imenom” #BalCanDoit. Vsak “chef”, Bojan Bochvarov iz Bolgarije in Vladimir Cvetković iz Srbije ter naš Primož Dolničar iz oddaje “Iz vrta na mizo”, je pripravil svoj meni z ozirom do tradicije lokalnega. Slovenska miza je bila v znamenju minulega jesenskega praznika – Martinovega. 
Premierno pa je bil tudi predstavljen koncept prihajajoče oddaje “Nova balkanska kuhinja z Bozhano”, ki bo od 17. novembra dalje navdihovala gledalce na 24kitchen. Karizmatična Bojana Katsarova, zmagovalka bolgarskega tekmovanja za “Mastarshef”, bo srca gledalcev osvajala s tradicionalnimi meniji, kjer ne bo manjkalo številnih presenečenj. Znane in pogosto uporabljene izdelke bo v kombinaciji z neobičajnimi dodatki pripravila drugače, a okusno. V dvajsetih epizodah bodo predstavljeni tudi številni nasveti za kombiniranje hrane in pijače ter triki o pripravi in shranjevanju hrane doma.


“Nova balkanska kuhinja z Bozhano” bo na 24kitchen na sporedu od 17. novembra, vsak petek ob 13.00
.

Foto: Sašo Radej, Hristo Yorgov

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri