Kvinojina solata


V sožitju dobrih okusov zelenjave bo kvinojina solata kot nalašč primerna za popoln in hranilen obrok.

Kvinojo je zelo preprosto vključiti v vsakdanji jedilnik. Je okusna in enostavna za dodajanje k večini živilom. Lahko jo skuhamo vnaprej in hranimo v hladilniku, nato pa iz nje pripravljamo poljubne različne jedi. Tokrat smo jo pripravili kot hladno solato, prilogo poleg steakov. Solata je primerna tudi za piknike, ki se bodo kmalu vrstili kot po tekočem traku.

Sestavine:
1 jogurtov lonček kvinoje (uporabljena je mešanica treh različnih vrst kvinoje)
2 jogurtova lončka vode
1 Zottarella Mini srčki
češnjev paradižnik
pest čemaža (ali strok česna)
pest svežih listov bazilike
0,5 dcl olivnega olja
sol
sveže mlet poper

Priprava:
Kvinojo skuhamo po navodilu proizvajalca v slani vodi. Odcedimo in premešamo, če se med ohlajanjem sprime. Čemaž (ali česen) skupaj z baziliko, malce soli in olivnim oljem fino zmeljemo ali zdrobimo v pesto. Pesto vmešamo med ohlajeno kvinojo. Dodamo češnjev paradižnik, še malo na trakove narezanega čemaža, po potrebi solato popramo in zaključimo z Zottarello, mocarelo v obliki srčkov.
Naj vam bo vam v slast!

Fotografija in recept: 220 stopinj poševno

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri