Linz ob Donavi – mesto sprememb

Foto: Linz Tourismus

 

Kdor si želi spremembe, potuje v Linz. Unesco City of Media Arts navdušuje s svojim edinstvenim vzdušjem ob Donavi, z medijsko umetnostjo in živahno kulturno sceno, ki bo na vas vsekakor pustila močan vtis.

Ladja nad strehami, hitra kariera umetnika grafitov, izlet v druge galaksije ali šola neubogljivosti − Linz preseneča, navdušuje in spreminja svoje obiskovalce, vedno v pozitivno smer. Unesco City of Media Arts vabi svoje obiskovalce, da preizkusijo nekaj novega in pri tem prekoračijo svoje meje. Nobeno drugo mesto v Avstriji ni v preteklih letih doživelo tako nezanemarljivega preobrata. Ne le ljudje v Unesco City of Media Arts, za novosti je odprto tudi mesto kot celota, saj se nahaja v obdobju doživljanja nenehnih sprememb. Nove impresivne gradnje zadnjih 15 let, kreativnost na vsakem koraku in Linz kot prestolnica kulture v letu 2009 so povod za nenehno osredotočenost v prihodnost. Danes navdušuje Linz z živahnim mestnim središčem in z urbanim vzdušjem ob Donavi, z edinstveno medijsko umetnostjo v muzejih ter z visoko cenjenimi inscenacijami v hišah glasbe.

Odkrijte umetnost medijev

 

Foto: Linz Tourismus

 

Potopite se v prihodnost v centru Ars Electronica.
Kdor si želi ogledati prihajajoče iznajdbe, bo obiskal center Ars Electronica. V muzeju prihodnosti se sreča vodilna tehnološka miselnost z vizionarji medijske umetnosti. Moderna zgradba, ki leži neposredno ob Donavi, navdušuje z razstavami na temo umetnosti, tehnologije in družbe. Tukaj lahko obiskovalci eksperimentirajo, odkrivajo in postanejo sami raziskovalci.

Umetnostna in kulturna prireditev Höhenrausch nad Linzem

 

Foto: Klaus Mittermayr

 

Doživite medijsko umetnost nad strehami mesta.
Umetnostna in kulturna prireditev Höhenrausch 2018 na temo brezmejna voda bo goste na igriv in fascinanten način vpeljala v dela sodobne umetnosti. Vzdolž priljubljenega lesenega mostu boste nad strehami mesta občudovali edinstvena dela medijske umetnosti ob daljnosežnem razgledu čez Linz. Poseben vrhunec prireditve v letu 2018 je leseni razgledni stolp.
Prireditev traja od 24. maja do 14. oktobra.

Galerija Mural Harbor

 

Foto: Robert Josipovic

 

Soustvarjajte umetnost grafitov v industrijskih pristaniščih.
Postanite umetnik grafitov sredi industrijskega območja. To vam omogoča galerija grafitov Mural Harbor v Linzu. Na industrijskih zgradbah, ki merijo v višino do 40 metrov, je v preteklih letih nastalo več kot 100 barvitih umetniških del. Po turi s čolnom skozi pristanišče se tako lahko obiskovalci udeležijo hitrega tečaja barvite umetnosti grafitov.

Več preberite TUKAJ.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri