Na pomlad pripravite kožo stopal z ostanki limone


Pogosto pozabimo, kakšnim pogojem in teži so izpostavljena stopala in jim ne posvetimo dovolj pozornosti in nege, ki bi jo potrebovala. Da so stopala gladka in lepega videza, pomeni, da jih negujemo s skrbno in ustrezno nego.

Mnogi ne vedo, kako za stopala pravilno skrbeti ali kaj storiti, ko se razvijejo težave. Neugodje ima za posledico razpokane pete, pride lahko do draženja in glivičnih okužb. Da koža stopal ostane zdrava, da se preprečijo okužbe in da se ohrani lep videz, lahko poskrbimo že z domačimi pripravki.

Od trde kože stopal se poslovite z limono in dobrim spancem
Limone vsebujejo veliko citronske kisline, ki pomaga razgraditi območja hrapave in trde kože. Vsebuje tudi kalij, ki suho bariero kože dodatno navlaži. Kombinacija limoninih lupin in vazelina je še ena alternativna učinkovina za pospešitev odstranjevanja mrtvih celic in drugih nečistoč, ki prispevajo k suhi, razpokani koži stopal. Vazelin je že sam po sebi ena najbolj priporočljivih naravnih izdelkov za vlaženje tega dela telesa, saj ščiti kožo, obenem pa ohranja vlago.

Potrebujete:
– žlico vazelina,
– žlico naribane limonine lupine,
– brisačo.

Navodila:
Limono zamrznite in naribajte lupino. Žlico naribane limonine lupine zmešajte z vazelinom, da boste dobili kremno vsebino. Zmes nanesite na stopala in jih ovijte z brisačo. Pustite delovati čez noč in sperite zjutraj.
* Pripravka ne uporabljajte, če so razpoke ali rane že na stopalih.

Noge splahnite s hladnim tušem
Dolge in vroče prhe koži stopal odvzamejo naravna olja, ki podplate pomagajo ohranjati mehke. Priporočljive so krajše kopeli, lahko s toplo, a ne vročo vodo. Da se ohrani vlaga pod bariero stopal, jih je po končani prhi dobro splahniti s hladno vodo.
Vsaki metodi odstranjevanja trde kože stopal je treba slediti z velikodušno uporabo kakovostne kreme za noge, da bodo stopala ohranjala vlago.

Eucerin UreaRepair PLUS krema za noge 10 % urea

12,59 €

 

Takojšnja ublažitev in 48-urno preprečevanje simptomov suhe, zelo suhe in napete kože na stopalih. Zgladi trdo in odebeljeno kožo na petah ter oskrbi suho do zelo suho kožo stopal z intenzivno vlago, ki jo potrebuje, da postane mehka in gladka. Poleg tega pomaga zmanjšati odebeljeno in trdo kožo.

 

 

 

 

 

Hansaplast Anti Callus 20 % UREA intenzivna krema

5,98

Hansaplast Anti Callus intenzivna krema je posebej razvita za stopala, ki so nagnjena k pojavu trde kože. Njena intenzivna formula z 20 % uree učinkovito zmanjša trdo kožo, navlaži zelo suho kožo in okrepi njeno zaščitno funkcijo. Izdelek je primeren za diabetike.

 

 

 

 

 

 

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri