Ob mistrih bi se še rimski bogovi zdrznili

Finalisti po treningu z osebnim trenerjem Nikom Žujo in njegovo asistentko Evo Peternelj.

 

Finalisti projekta Mister Slovenije 2018 so se minule dni mudili v Rimskih termah. Tam so brusili svoje telo, plesne korake, prezenco in um. Za mnoge goste so teh par dni predstavljali glavno atrakcijo. Organizacija je na štiridnevnih pripravah mladeničev organizirala številne delavnice in predavanja ter na tak način celostno pristopila k urjenju finalistov.

Ta hip 8 najbolj vročih fantov pri nas se je minule dni nahajalo v prelepem ambientu Rimskih term, ki so ponudile odlične pogoje za priprave na finalni nastop. Bazeni s termalno vodo, starodavni in novodobni jacuzziji, savne ter masaže so bili pravi obliž na naporen urnik in aktivnosti. Izklesane mladeniče iz vseh koncev Slovenije je pričakal modni agent Žiga Trkulja, ki jim je predstavil delo modela v tujini in jih pripravil na hojo po modni pisti. Njihovo fizično pripravo pa je preveril osebni trener Nik Žujo, sicer tudi lanski finalist mistra Slovenije, ki je fante na osnovi vaj z lastno težo pošteno namučil. Glede na to, da so imeli fantje za seboj že dve fotografiranji, eno pa jih do finala še čaka, je za njih kratko analizo fotografij in par nasvetov za boljše poziranje pripravila modna fotografinja Ana Gregorič.

Med treningom so se pošteno namučili.

 

Celostno urjenje lepotcev
V lepotni in modni industriji brez primernega stila ne gre. Delavnice na to temo stila so se odvijale pod vodstvom priznane stilistke Maje Lazar. Nadobudni mladeniči so se naučili marsikaj, tudi različnih načinov vezanja kravat. Manjkalo pa ni niti predavanje o negi kože. Finaliste je namreč obiskala predstavnica naravne kozmetike Essentiq Martina Drašler in jih poučila o uporabi različnih izdelkov ter s svojima asistentkama vsakemu fantu posebej naredila nego obraza. Veliko je bilo govora tudi o premagovanju treme in suvereni prezenci na odru ter brezhibnem predstavljanju sebe v javnosti. Ambasadorje lepote je najprej pod svoje okrilje vzel dr. Milan Hosta iz Dihalnice.si , učitelj dihanja, ki jim je prestavil različne tehnike dihanja, ki jim bodo prišle prav pred različnimi nastopi, v stresnih situacijah in pred trenutki ko se bodo želeli aktivirati ter imeti več energije. Sledil je odrski nastop v praksi, ki jim ga je približal igralec muzikalov Gašper Oblak. Vsak od finalistov se je moral predstaviti in pripraviti zanimiv nastop za zbrano publiko, za to pa so imeli na voljo le slabih pet minut. Lepotci so navdušili in še enkrat dokazali, da gresta lepota in pamet lepo z roko v roki. Prezentiranje v javnosti, na družbenih omrežjih in grajenje lastne blagovne znamke je predstavila na svoji delavnici podjetnica Zori Jakolin, ki je fante preprosto navdušila. Spoznali so moč ugleda, vztrajnosti ter da je za uspeh najbolj pomembna strast in pridnost pri delu. Delavnice je zaključil nutricionist Aljoša Kuzmanovski, ki je govoril predvsem o pravilni in zdravi prehrani ter kombiniraju živil. Aljoša Kuzmanovski in osebni trener Nik Žujo bosta tudi sicer skrbela za to, da bo novi mister v odlični formi in pripravljenosti odšel na svetovni izbor Mister International.
Poleg številnih aktivnosti pa seveda ni manjkalo plesa in koreografij za finalni izbor. Fantje so se pod taktirko odlične koreografinje Barbee Šuštaršič urili vsak dan in tako doddobra zvadili nastope, ki jih bodo pokazali publiki na izboru.

Stilistka Maja Lazar jih je naučila vezati kravato.

 

Za pravilno hojo na pisti je poskrbel modni agent Žiga Trkulja.

 

Dnevi priprav so se zaključili sproščujoče. Fantje so si privoščili oddih v bazenih in zapustili termalno središče polni lepih vtisov. Mister Slovenije in Cosmo mister pa bodo znani 19. junija, ko bo v SiTi teatru BTC v Ljubljani finalni gala dogodek.

Foto: Luka Brataševec

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri