Ravioli presenečenja: žafran s topinamburjem in skuto

vp

Foto: Enzo Truccolo

Žafran s topinamburjem in skuto
Maslo s sardelami
Čas priprave: 30 min + 1 ura, za 4 osebe
Priprava:
Zmešajte 300 g moke, čajno žličko žafrana in ščepec soli. Dodajte preostale sestavine za testo za raviole, ga zamesite, zavijte v prozorno folijo in pustite počivati eno uro. Pretlačite 350 g topinamburja, dodajte malo masla in 6–7 žlic mleka. Tej zmesi dodajte jajce, 3 žlice naribanega parmezana in 50 g skute. Rahlo solite in poprajte. Razvaljajte testo in ga z valovitim rezilom narežite na kroge s premerom 6–7 cm. Na sredo dajte za pol žličke nadeva, navlažite robove, prepognite raviole v obliki polmeseca in dobro stisnite robove. Kuhane zabelite z maslom s sardelami: stopite 80 g masla ter ga zmešajte s 4 sesekljanimi sardelami, mariniranimi v oljčnem olju, ter 8 sesekljanimi kaprami.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri