Ravioli s 5 žiti in dušeno govedino

vp

Foto: Enzo Truccolo

Ravioli s 5 žiti in dušeno govedino
Soljeno maslo s kakavovimi zrni
Čas priprave: 2 uri + 1 ura, za 4 osebe
Priprava:
Zmešajte 250 g moke iz petih različnih žit, žlico mletega maka, 2 jajci in 1 rumenjak ter ščepec soli. Zamesite testo, nato ga pokrijte s prozorno folijo za živila in pustite počivati eno uro. Na malo olja popražite 300 g govejega mesa, dodajte 3 narezane korenčke, pol čebule, zeleno, 2 stroka česna, lovorjev list, 2 nageljnovi žbici in 3 kozarce rdečega vina. Dušite 2 uri na zmernem ognju. Meso in zelenjavo sesekljajte z dvema žlicama in vse skupaj dobro premešajte. Testo razvaljajte in narežite na kroge premera 6 cm. Na sredo vsakega dajte za žličko nadeva, robove navlažite in oblikujte raviole v obliki polmeseca. Skuhajte jih v vreli vodi ter jih zabelite z maslom: stopite 80 g masla ter ga zmešajte z 2 žličkama kakavovih zrn in ščepcem soli.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri