Ravioli z drobnjakom in artičokami

vp

Foto: Enzo Truoccolo

Zeleni ravioli z drobnjakom in artičokami
Maslo z bottargo in mandarinino lupinico

Čas priprave: 30 min + 1 ura, za 4 osebe
Priprava:
Zmešajte 200 g moke, manjši šopek svežega nasekljanega drobnjaka, 3 jajca, ščepec soli in malo oljčnega olja. Testo gnetite 10 min, nato pa ga zavijte v prozorno folijo in pustite počivati 1 uro. Nastrgajte lupino 1 bio limone in jo sušite v pečici na 100 stopinj Celzija. Operite 4 artičoke, jih narežite in popecite v ponvi s sesekljanim strokom česna, oljčnim oljem, nekaj vejicami timijana in kančkom belega vina, na koncu pa še malo solite in poprajte. Popečene artičoke pretlačite z vilicami in jim dodajte 100 g skute, 2 žlici naribanega parmezana, manjši kuhan in pretlačen krompir ter polovico stepenega jajca. Razvaljajte testo in ga narežite na kvadrate 7 x 7 cm. Na sredino položite za žličko nadeva, navlažite robove in paketke zavijte v bombon. Kuhane zabelite z aromatiziranim maslom: stopite 80 g masla ter mu primešajte 3 žličke bottarge bradača (mediteranska specialiteta, narejena iz stisnjenih, posušenih in soljenih iker ciplja, bradača ali tuna, ki jo na koncu zaščitijo s slojem čebeljega voska) in posušeno lupinico mandarine.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri