Rjavčki

taart/brownie 024

Foto: House of Talent BV

Za GRAZIO pripravil: Rudolph van Veen
Čas priprave: približno 30 min (+ 30 min predpriprave), za 20 kosov
Sestavine: 125 g brazilskih oreščkov, 150 g temne čokolade (70 %), 150 g masla + dodatno maslo za namaščenje, 3 jajca, 375 g sladkorja, sol, 150 g moke.
Priprava:
Pečico segrejte na 175 stopinj C. Pekač obložite s papirjem za peko. V teflonski ponvi brez dodatka maščobe popražite oreščke. Počakajte, da se ohladijo, nato jih grobo sesekljajte. Čokolado nalomite na koščke. Maslo stopite na nizki temperaturi. Posodo odstavite s kuhalne površine, maslu primešajte čokolado in pustite stati približno 10 min. Z metlico za sneg penasto stepite jajca, sladkor in ščepec soli, da dobite svetlo rumeno peno. Čokolado še enkrat premešajte in jo prilijte jajčni peni. Primešajte še presejano moko in zmes prelijte v pekač. Testo pecite približno 30 min. Ali je pečeno, preverite z zobotrebcem. Zapičite ga v sredino testa. Tam mora biti še vedno malce mehko in lepljivo. Pečeno testo naj se ohladi v modlu, nato ga razrežite na koščke.
Rudolphov nasvet:
Poskusite še druge različice: pražene brazilske oreščke nadomestite z olupljenimi orehi, lešniki, mandlji ali oreščki makadamije. Rjavčke lahko pripravite tudi iz sesekljane bele ali mlečne čokolade, s suhimi češnjami ali brusnicami. Testu lahko primešate tudi 80 g polnozrnatih kosmičev.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri