Skrivnost prve detektivke iz dvajsetih let


Nora dvajseta, povojno obdobje, razcvet kriminala in dekadence, bolj sproščeni način življenja … Ko ženske počasi prodirajo v tedanji moški svet, vstopajo na trg delovne sile in razbijajo družbene ovire. Taka ženska je tudi Frankie Drake, edina zasebna detektivka v Kanadi v 1920-ih.

Neustrašna Frankie je odrasla v Torontu z očetom. Po očetovi smrti se v iskanju pustolovščin preseli v Evropo. Ko se začne prva svetovna vojna, postane vojaška kurirka, ki z motociklom drvi po vaseh in prenaša sporočila na prvo bojno črto. Pogumno in drzno Frankie najamejo, da dela kot vohunka in vrne se v Toronto, kjer ustanovi zasebno detektivsko agencijo. Na ta način postane prva ženska zasebna detektivka v teh burnih letih.
Vendar pa ni “običajna” detektivka. Frankie (ki jo igra 37-letna igralka Lauren Lee Smith) prevzema primere, s katerimi policija noče imeti opravka in ki jih po njihovem mnenju ni mogoče rešiti. Njena pustolovska žilica jo bo pripeljala v veliko težav in neverjetne situacije, iz katerih se vedno uspe rešiti na najbolj nenavadne načine.
Odlična kostumografija in scenografija, ki prikazujeta vse dramatične spremembe v družbi in na splošno v teh letih, sta samo eden od razlogov, zakaj si ogledati to serijo. Moda v dvajsetih je namreč postala vse udobnejša in ženske so začele sprejemati do takrat izključno moške kose oblačil, kot so smokingi, hlače in sproščen pas.
Frankie je pripravljena pokoriti svet, toda ali je svet pripravljen nanjo?

Vse epizode Detektivke Frankie Drake so dostopne TUKAJ.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri