Šoping v Londonu

DSC_0063

Nina Mihoci

Iz LONDONA:

Nina Mihoci                                                                                                                               Blog: The Curly Stylist Instagram: ninamihoci

Bilo je sončno nedeljsko jutro, ko sem se na zloglasni nakupovalni ulici, imenovani Oxford Street, znašla v vrsti pri bankomatu za dvema mladenkama. Nič nenavadnega, vse dokler ni prijateljica drugi v slovenščini svetovala, naj raje dvigne malo več denarja, kljub temu da sta imeli roke preobložene z vrečkami. Seveda ni lepšega kot sproščeno nakupovanje v dobri družbi, toda 1200 km stran od doma?
Danes to ni več problem, saj nizkocenovne letalske družbe ponujajo skoraj smešne cene, če izberete ustrezen čas in potovanje načrtujete vnaprej. Je že res, da je selfie z Big Benom v ozadju lahko zelo lepa profilna slika na socialnem omrežju, a večino žensk v London zvabi želja po nakupovanju. Predvsem za nas Slovenke (vsaj tiste, ki damo nekaj na modo), je London pravi nakupovalni raj. Neskončno dolge ulice ponujajo bogato izbiro, zaradi katere človek še pred koncem dneva omaga.

Da nadaljujem …
Čeprav zanimiva in ekstravagantna je Oxfordska ulica vsakemu pravemu Londončanu, ki se tam smuka dnevno, pravi trn v peti. Razlog? Preobljudenost, seveda. Predvsem ob vikendih, da predbožičnega časa sploh ne omenjam. Če ste tam že kdaj kupovali, zagotovo poznate občutek nelagodja, ko ste po dolgih urah hoje lačni kot volk, okoli vas pa ni niti ene primerne restavracije, kjer bi se lahko usedli, si odpočili in se okrepčali. Oxfordska ulica je vsekakor postala turistična atrakcija, vredna ogleda, a ne za tiste, ki si želite sproščenega nakupovanja. Za vse tiste v Londonu obstaja alternativa.

london_2
Nakupovalni center Westfield, ki je tako na vzhodu kot na zahodu Londona, je z več kot 300 trgovinami in 65 restavracijami največji urbani center v Evropi. Ponudba je neskončna, vse od cenovno dostopnih Zare, H&M, Primarka, Topshopa do luksuznih znamk Burberry, Louis Vuitton in Versace. Celotna zgradba je arhitekturni presežek, zato si morate za tamkajšnji obisk in raziskovanje vzeti ves dan. Po napornem dnevu si lahko privoščite katero koli svetovno kuhinjo, omislite pa si lahko tudi osebno svetovanje in v primeru, da potujete z otroki, tudi zasebnost v družinski sobi za dojenje in previjanje.

HARRODS

Foto: Getty

 

Če je limit na vaši kreditni kartici dovolj visok in si želite luksuzne strežbe, je Harrods popolna izbira za vas. Po finem nakupovanju si lahko privoščite skodelico eksotičnega čaja in tortico v znani slaščičarni Laduree, ki slovi po okusnih francoskih makronih. Če ste eden izmed tistih, ki si nakupa v Harrodsu žal ne more privoščiti, pa si vseeno vzemite kakšno minuto in si oglejte vsaj njegovo notranjost.

proba_2

Na žalost se povprečen Slovenec malokrat znajde na zelo zanimivih in pisanih trgih, kot sta Portobello market na Notting Hillu in Old Spitafields market v znanem predelu Shoreditch. Tam si lahko namreč ogledate in kupite najbolj zanimive in unikatne izdelke za dom. Nikakor pa ne smete izpustiti obiska modnega butika Absolute Vintage, ki se je iz majhne stojnice razvil v modno priznan butik, kjer si lahko za drobiž privoščite čudovite stvari.

<> on August 14, 2009 in London, England.

Foto: Getty

 

Ja, v Londonu se prav za vsak še tako poseben okus najde trgovina ali raje dve. Očitno je, da nas Slovence dejstvo, da je London izmed vseh evropskih modnih prestolnic najbolj oddaljen, prav nič ne odvrača od tamkajšnjih nakupov. Najverjetneje nam poleg poznanega jezika, znamenitosti in nakupovanja to mesto ponuja tudi privlačno energijo, ki jo včasih v Ljubljani malce pogrešamo.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri