Špageti s šampinjonovo omako po bolonjsko 

champignon_bolognese_03

Dodobra smo že zakorakali v oktober, ki so ga v organizaciji  Europa Donna poimenovali kar rožnati oktober, 15. oktober pa za Dan zdravih dojk. Celoten mesec se institucija Europa Donna trudi širiti informacije o zdravju dojk in ozaveščenju za preprečevanje in zgodnje odkrivanje raka dojk pri ženskah in dekletih. Njihov glavni cilj je vsem ženskam zagotoviti enake možnosti za zgodnje odkritje bolezni, takojšnje zdravljenje in rehabilitacijo. Za podporo društvu Europa Donna so se odločili tudi pri Hoferju, kjer lahko cel oktober z nakupom šampinjonov v roza embalaži prispevate 10 centov za osveščanje o raku dojk. Raziskave namreč kažejo, da šampinjoni vsebujejo koristne snovi, ki lahko pripomorejo k preventivi raka dojk. Da boste za nakup “rožnatega paketka” še bolj motivirani, pa vam danes ponujamo recept, v katerem glavno vlogo igrajo prav – njegovo veličanstvo – šampinjoni.

Čas priprave: 45 minut

sampinjoni

SESTAVINE (za 4 osebe):

250 g jušne zelenjave (por, zelena, korenje)

250 g šampinjonov

1 čebula

3 žlice oljčnega olja

1 strok česna

1 žlica paradižnikove mezge

100 ml rdečega vina

300 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke

300 ml bio pasiranega paradižnika

1 vejica timijana

500 g špagetov

malo sira Grana Padano

sol

poper

PRIPRAVA:

Očiščeno jušno zelenjavo in šampinjone narežemo na manjše kocke. Čebulo sesekljamo. Narezano čebulo in jušno zelenjavo popražimo na vročem oljčnem olju, primešamo šampinjone in pražimo, dokler se tekočina ne pokuha. Dodamo stisnjen česen, ga prav tako na hitro popražimo, vmešamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z rdečim vinom. Počakamo, da zavre, in nato prilijemo jušno osnovo, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži. Vmešamo še pasiran paradižnik in osmukan timijan ter kuhamo 10 minut. Na koncu posolimo in popopramo. Medtem po navodilih na embalaži skuhamo špagete in jih odcedimo. Prelijemo jih z omako in potresemo s sveže naribanim sirom Grana Padano.

Foto: PR

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri