Špinačni ravioli in fondi

vp

Foto: Enzo Truoccolo

Špinača in fondi
Maslo s tartufi in praženimi lešniki
Čas priprave: 40 min + 1 ura, za 4 osebe
Priprava:
Blanširajte 30 g špinače ter jo zmiksajte z 2 jajcema in še 1 rumenjakom. Dobljeno špinačno kremo zmešajte s 300 g moke, ščepcem soli in čisto malo olja. Zamesite testo, nato ga pokrijte s prozorno folijo za živila in pustite počivati eno uro. Narežite 300 g sira fontina, prelijte z 1 dl mleka in pustite, da se namaka najmanj 1 uro. Mleko in sir nato počasi raztopite nad vodno kopeljo in postopoma primešajte še razžvrkljan rumenjak in 3 žlice naribanega parmezana. Razvaljajte testo in ga narežite na kvadrate 7 x 7 cm. Na sredo vsakega dajte pol žličke nadeva, navlažite robove in dobro zaprite raviole. Kuhane zabelite z maslom: stopite 80 g masla ter ga zmešajte z 8 lešniki, ki ste jih popražili in sesekljali, 2 žlicama naribanega črnega tartufa in ščepcem soli.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri