Vabljeni na druženje z Rebeko Dremelj!
>

Top 5 kosov v omari pin-up kraljice Sare Jagodič

14138615_1046749832061204_1781283499561244236_o

Pred nekaj dnevi smo vam predstavili prvo slovensko pin-up kraljico, 24-letno Saro Jagodič iz Maribora. Ker nas je dekle tako navdušilo, smo na Grazii želeli o njem izvedeti še več. Povedala nam je, da v pin-up vodah sliši na ime Sara Stacey ali Miss Stacey, da je plesalka cabareta, balerina in glasbenica, ujeta v telo dive iz 50-ih let. “Sem vseživljenjska ljubiteljica retro glamurja po duši in novinarka po poklicu v podobi sodobnega pin up dekleta. Sem tudi zagovornica pravic živali, ljubiteljica vsega lepega, zelo rada se smejim, sem pa tudi perfekcionist, zato nikoli nikamor ne grem neurejena,” je še povedala o sebi in razkrila, kako je pravzaprav postala pin-up kraljica.

“Novodobne pin up punce danes pozirajo na dogodkih, kjer z videzom in obnašanjem obujajo vzdušje 50. let prejšnjega stoletja. Pred štirimi leti mi je mariborski fotograf pripovedoval o festivalu ameriške kulture na Hrvaškem, zato sem se nemudoma odločila, da se mu pridružim, saj so me vse od otroštva namesto pop ikon, nad katerimi so se navduševale moje vrstnice, veliko bolj zanimala imena zlate dobe Hollywooda. Tisti dan je bilo v ograjenem prostoru med jeklenimi lepotci veliko prepoznavnih lepotic festivala, jaz pa sem smuknila k njim pod ograjo ter se začela obnašati, kot da imam za seboj že nešteto tovrstnih slikanj. In takrat se je rodila Miss Stacey. Vloga navihane, a elegantne pin-upice se je postopoma prikradla v mojo omaro, moj dom, moj način življenja, dokler ni popolnoma prevladala,” se spominja svojih začetkov, ki so sedaj le še zgodovina. “Kmalu sem postala obraz foto delavnic, dekle meseca na koledarju, nato sem nastopila v Avstriji in osvojila naziv Miss festivala Rollin’Dudes, v letu 2016 pa sem med devetimi finalistkami iz treh držav po več predizborih postala Pin Up kraljica. V Sloveniji se tovrstna scena šele prebuja, zato tekmovanje ni bilo deležno širše pozornosti. Vendarle je zmaga pomenila zame veliko potrditev, da sem našla nekaj drugačnega, kar me resnično veseli in je bilo zato tudi nagrajeno. Zmagovalni nastop mi je prinesel pravzaprav veliko več, saj so me pozitivni odzivi gledalcev spodbudili, da uresničim svojo veliko ljubezen – cabaret,” dodaja Sara, ki si želi, da bi se Slovenci zavedali, da imamo tudi pri nas  čisto prava pin up dekleta, mitinge ameriških avtomobilov in celo tekmovanja za miss pin up.

Gotovo vam je postalo jasno, da je Sarina garderoba prepolna zanimivih kosov oblačil, ki jih zlepa ne najdemo v omari povprečne modne navdušenke. Čeprav pri svojem stilu najraje prisluhne sebi in med aktualne trende vključuje značilne pin-up kose, pa vseeno tu in tam za navdih pokuka k Veronici Lake, Diti Von Teese, Marilyn Monroe in Bianci Jagger. Grazia je pokukala v omaro naše mlade “Dite Von Teese”, jo povprašala o petih nepogrešljivih kosih in ostala brez besed. Poglejte si, zakaj …

kopalke

“Kopalke, sončna očala in klobuki so tisti kosi, ki jih imam doma skorajda na zalogo, a vedno se mi posreči, da najdem prav takšne, ki bi jih lahko dodala v svojo zbirko. Te kopalke so eden tistih kosov, ki velja za stalnico v retro garderobi. Če bi lahko izbirala, bi jih oblekla vsak dan. Od njih se zaradi čudovite barve in gladkega materiala težko ločim, zato se v njih sprehajam vse do jeseni, ko jih nosim v kombinaciji s krilom,” o svojem sanjskem kosu pravi Sara in že nadaljuje z drugim nepogrešljivim kosom v omari pin-up dekleta.

pas za nogavice

“Ne boste verjeli, ampak popoln pas za nogavice sem iskala nič manj kot tri leta. Morda bo zvenelo nekoliko obrabljeno, ampak priznam, da so me pasovi za nogavice in tiste čisto prave retro nogavice s črto popolnoma obnoreli. Ne le, ker so »must have« vsakega pin-up dekleta, ampak ker se v trenutku, ko jih nadenem, zares počutim kot ena tistih elegantnih dam. Moja šibka točka pa niso le pasovi, ampak so s seboj prinesli še najlonke, korzete in svilene negližeje.” Uff, kako seksi, mar ne?

plašč

Seveda tudi Sara pobrska po aktualni ponudbi naših najljubših trgovin in med modnimi kosi najde nekaj, kar spretno vključi v svoj retro stil. “Plašč iz umetnega krzna znamke Fracomina je moja letošnja pridobitev in hkrati tudi dokaz, da lahko povsem klasične kose z malo sreče najdemo tudi v trgovinah, ki sicer ne veljajo za vintage butike. Takoj po nakupu mi je postalo jasno, da bova skupaj s tem puhastim lepotcem preživela še zelo dolgo. Gre za enega tistih kosov, za katerega sem mnenja, da zaradi pridiha elegance celoten videz dopolni in zaključi,” pravi modna navdušenka.

copati

“Dokaz, da moja zagledanost v  preteklo obdobje traja skoraj vse moje življenje, je par copat s cofki, saj sem jih kupila že v šestem razredu osnovne šole. K sreči mi noge niso zrasle, saj je čas, da jih obujem, nastopil šele sedaj. Odkar pomnim sem velika ljubiteljica drznih in nekoliko posebnih kosov, zato nikoli ne oklevam, ko gre za nakup enega izmed njih,” v nadaljevanju pripoveduje Sara, ki že vrsto let gradi na svojem dodelanem stilu.

rožasta obleka

In ko vse večkrat poslušamo, da imajo ljudje odpor do že nošenih oblačil, pa Sara s svojim petim najljubšim kosom v omari dokazuje nasprotno: “Rožasto obleko mi je podarila prijateljica in nemudoma se je prikradla med moje najbolj priljubljene kose, če že ni zasegla mesto nesporne zmagovalke. Morda zaradi moje ljubezni do vzorcev s pridihom bidermajerja ali ljubezni do oblačil iz druge roke. No, pravzaprav že četrte, če poskusim uganiti, saj jo je že moja prijateljica kupila v second handu. Rada imam kose, za katere imam občutek, da v sebi skrivajo zgodbo, ki kar kliče, da jo povem na glas. Željo sem ji z veseljem izpolnila, saj sem si prav to obleko nadela za prvo slikanje v podobi pin-up kraljice, hkrati pa sem se v njej pozirala tudi na svoji prvi naslovnici.”

Foto: Osebni arhiv

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri