Vikend sladica: čokoladni mousse

 

 

 

 

Pripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Za 2 osebi
Čas priprave: 15 minut

Sestavine:
120 g čokolade (približno 65 % kakava)
50 g sladke smetane
2 beljaka
25 g sladkorja
100 g sladke smetane

Postopek:
Čokolado stopimo nad paro. V kozico nalijemo malo vode in počakamo, da zavre. Nad kozico postavimo skledo (pazimo, da se ta ne dotika vode) s čokolado. Počakamo, da se čokolada nad paro stopi, nato odstavimo. V drugo kozico vlijemo 50 g sladke smetane in pustimo, da zavre, nato odstavimo in jo prelijemo čez stopljeno čokolado. Dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.
V skledi stepemo beljaka. Med stepanjem postopoma dodajamo sladkor in ščep soli. Stepemo do trdih vrhov. Posebej stepemo še 100 g sladke smetane do mehkih vrhov.
Sladko smetano in beljake izmenjaje po tretjinah dodajamo v čokoladno zmes sobne temperature. Z rahlimi krožnimi gibi dobro premešamo. Čokoladni mousse napolnimo v poljubne kozarce ali skodelice in postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure ali še bolje, čez noč.
Preden postrežemo, mousse postavimo na sobno temperaturo za 30 minut. Hranimo v hladilniku do 3 dni. Poljubno čokoladni mousse dekoriramo s stepeno sladko smetano, nasekljanimi lešniki ali kakavovimi zrni.

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri