Višinsko sonce je lahko nevarno

Številni se zavedajo, da je izpostavljenost sončnim ultravijoličnim žarkov visoka, ko gredo na bazen, plažo ali ko se odločijo dopoldanski čas preživeti ob jezeru. Voda in pesek namreč odbijata sončno svetlobo od peska na kožo. No, višinsko sonce ni nič manj nevarno.

Odbita sončna svetloba ustvarja posredno izpostavljenost UV-žarkom. Veliko ljudi se zaveda tudi tega, da je izpostavljenost UV-žarkom večja v gorah, saj je tam zrak bolj redek, sončni žarki pa bolj intenzivni. Ker vse to drži, ustvarja dodaten klic po dodatni zaščiti kože pred soncem.
Kljub temu pa obstajajo še manj znani dejavniki, ki lahko povečajo izpostavljenost kože in njeno občutljivost na škodljive ultravijolične žarke. Nekatera zdravila, živila, izdelki za nego kože in druga sredstva lahko povzročijo fotosenzitivnost. Gre za kemično povzročeno spremembo v koži, zaradi česar je nenavadno občutljiva na sončno svetlobo.
Te reakcije vključujejo tudi fototoksičnost, ki se pojavi, ko UV-žarki vplivajo na snov v losjonih, kremah, zdravilih in živilih. Posledice so sončne opekline, včasih tudi z mehurji in globljimi poškodbami na območjih, ki so bila izpostavljena neposredni sončni svetlobi. Do reakcije na telesu po navadi pride šele po nekaj urah izpostavljenosti, dolgoročno vodi do prezgodnjega staranja in drugih telesu bolj škodljivih posledic.

Pri izpostavljenosti višinskemu soncu poskrbite za zanesljivo zaščito

50 ml: 15,25 €


Strokovnjaki pri izpostavljenosti na višinskem soncu priporočajo temeljita sredstva za zaščito pred soncem, kjer sonce intenzivno sije, pa so dodatna zaščita lahko tudi smučarske podkape. V laboratorijih Eucerin so razvili napreden izdelek za zaščito obraza pred soncem Eucerin Sun matirni fluid z zaščitnim faktorjem ZF 30, ki je bil razvit posebej za zaščito kože pred poškodbami zaradi UV-sevanja. Dobro se obnese na smučanju, saj je vodoodporen in kljub napornemu premagovanju snežnih strmin ostaja na mestu nanosa. Inovativna formula zagotavlja celovito zaščito pred poškodbami zaradi sonca tako v zgornjih kot spodnjih plasteh kože.

 

 

 

 

Na smučanju ustrezno zaščitite tudi najmlajše


Otroška koža je še toliko bolj nežna in občutljiva, zato je najprej treba poskrbeti za zaščito najmlajših. Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem z zaščitnim faktorjem ZF 50+ je bil posebej razvit za zaščito otrok po prvem letu starosti pred sončnimi opeklinami. Zagotavlja biološko celično zaščito, da zmanjša tveganje za dolgoročne poškodbe kože zaradi UV-sevanja. Eucerinovo sredstvo za zaščito kože pred soncem ne vsebuje parabenov, barvil in dišav.

150 ml: 18,14 €

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri