Vabljeni na druženje z Rebeko Dremelj!
>

Zimska pravljica v Avstriji

Foto: Lech Zürs Tourismus, Josef Mallaun


V naslednjih dneh se bo v sosednji Avstriji začelo odpirati kar 14 adventnih in božičnih tržnic, na katerih si lahko ob prijetnem pomenku ogrejemo srce in premrzle roke. A to ni vse, kar nam bližnja soseda ponuja, zima je pri njih močno zaznamovana tudi s smučanjem.

Gradec

Foto: Fischer

Magična točka adventa v Gradcu so vsekakor ledene jaslice, prve v tej velikosti na svetu, in sicer jih najdete na dvorišču Landhaus. Kimmo Frosti, umetnik, ki izdeluje skulpture iz ledu, je 45 ton ledu oblikoval v edinstveno umetnino. Odprtje je 2. 12. 2017 ob 18. uri.  Več o adventu v Gradcu preberite TUKAJ.

Linz

Foto: linztourismus, Andreas Roebl

 

V sproščenem vzdušju neposredno ob reki Donavi obiskovalci Linza prestavijo v nižjo prestavo, se zadržujejo znotraj in pozabijo na stres vsakdanjika. Če ne prej, boste na romantični vožnji z ladjo ali na sprehodu skozi praznično osvetljen center mesta začutili božično vzdušje. Obisk linških adventnih tržnic, ki bodo 18. novembra odprle svoja vrata, je eden od obveznih postankov. Božične stojnice so na glavnem trgu, na božičnem trgu v linškem Volksgartnu in v zimskem marketu na trgu Pfarrplatz, ki so trije največji trgi tega mesta ob Donavi. Več o decembrskem dogajanju v Linzu izveste TUKAJ.

Salzburg

Foto: Tourismus Salzburg

 

Vrhunec salzburške zime so poleg pohoda parkljev z ljubeznijo oblikovane božične tržnice z božičnim sejmom. Ob vznožju trdnjave Hohensalzburg, ki stoji neposredno ob salzburški katedrali, poteka svetovno znani salzburški božični sejem. Namig za družine: zelo priljubljen je Hellbrunn, ki nudi jahanje ponijev, pečenje klobasic na tabornem ognju in očarljivi živalski vrt, kjer lahko živali tudi pobožate. Tudi za uho je poskrbljeno, saj ne manjka božičnih koncertov in tradicionalnega adventnega petja.  Iz Salzburga izvira najbolj znana božična pesem. Sprehodite se lahko po sledeh Josefa Mohra, pisca besedila tradicionalne božične pesmi Sveta noč.
Vas zanima več o pravljičnem Salzburgu? Klik TUKAJ.

Bele strmine in kultura

Za vse športne navdušence, ki želijo umetnost, kulturo in nakupovanje združiti s smučanjem, obstaja smučarski shuttle, brezplačni avtobusni prevoz od Salzburga do Flachaua (Ski amadé), največjega avstrijskega združenja smučišč, vsak dan od 23. 12. 2017 do 18. 3. 2018.

 Zillertal – več kot le smučanje!

Foto: Andi Frank


Tudi zunaj smučarskih stez lahko v počitniški regiji v Zillertalu doživite in odkrijete marsikaj. Sankališča vabijo k zabavi na sankah, na očiščenih zimskih pohodniških poteh pa boste lahko na sprehodu uživali v prelepi zimski pokrajini. Po razburljivem dnevu na smučarskih stezah vabijo na sprostitev terme doživetij Zillertal. Različni dogodki, kot so noč Hochfügen, tedensko tekmovanje z mini bobom, ognjemeti ob novem letu, freeride festival Big Mountain Hochfügen, Winzer-Wedel Cup, festival smučarske hrane ali legendarno tekmovanje z vrvjo Hochfügen, pri katerem so smučarji med seboj povezani z vrvjo, bodo zagotovili pestrost in zabavo v prvi počitniški regiji v Zillertalu!
Več preberite TUKAJ.

Tirolska: raj za družine

 

Foto: schultz-ski.at

 

Smučarski hit vzhodne Tirolske z več kot 150 kilometri smučarskih stez vabi na različna smučišča ter v ledeniško letovišče z edinstvenimi popusti za družine: otroci do 6 let smučajo brezplačno, 50 % popusta za otroke med 6. in 18. letom. Za otroke ali smučarske začetnike je najbolje poskrbljeno z brezplačnimi smučišči za začetnike v smučarski šoli Gradona****s Mountain Resort. Za dobro telesno počutje poleg wellnessa skrbi tudi izvrstna kuhinja z domačimi specialitetami. Za otroke od 6. do 18. leta je cena za prenočitev v sobi s starši polovična. Ena izmed priporočljivih namestitev je športni hotel Dolomiten Residenz****s Sporthotel Sillian, ki velja za posebej družinam prijazno letovišče neposredno ob smučarski postaji v dolini smučarskega centra Hochpustertal. Gostje lahko izbirajo med junior in premium sobami. Luksuzno hotelsko wellness območje Vitalresidenz Schloss Heinfels vabi s svojimi 3000 m².
Več o ponudbi preberite TUKAJ.


Zimska čarovnija v Murau-Kreischbergu

Foto: TVB Murau-Kreischberg, ikarus.cc

 

Regija Murau-Kreischberg zagotavlja čaroben zimski dopust, poln nepozabnih doživetij. Kreischberg nudi zabavo na skupno 42 kilometrih popolno negovanih smučarskih stez. Poleg smučanja so na voljo tudi vodeni pohodi s krplji, turna smučarska hoja, drsanje in sankanje. V zabavnem parku bodo prišli na svoj račun smučarji prostega sloga, v otroškem svetu s čudežno preprogo, otroško vlečnico in potjo z majhnimi valovi pa bo najmlajšim smučanje predstavljeno igrivo in privlačno. Večeri so rezervirani za kulinarično razvajanje, po aktivnem dnevu na smučarskih stezah pa se boste lahko odpravili na zimsko raziskovalno popotovanje po slikovitem srednjeveškem mestu Murau.
Več preberite TUKAJ.

Tradicija avstrijskih smučarskih šol

Hannes Schneider (na fotografiji) in Toni Seelos sta iznašla lok na robnikih in vzporedni lok (Foto: arhiv zimsko-športnega muzeja Mürzzuschlag).

 

Nekoč so bile deske okorno prevozno sredstvo v snegu, danes pa lahko govorimo o strastnem športu. V tej smučarski zgodbi o uspehu ima Avstrija vodilno vlogo. Za revolucijo sta poskrbela Hannes Schneider in Toni Seelos, ki sta iznašla lok na robnikih in vzporedni lok. To je bil povod, da je športni svet zajelo novo gibanje: ustanovljene so namreč bile številne šole smučanja, med katerimi je bila tudi prva smučarska akademija Hannes Schneider v Sankt Antonu ob Arlbergu.


Arlberg
Prav tu je bila leta 1936 zgrajena prva avstrijska smučarska vlečnica, hkrati pa je to tudi edini kraj na svetu, ki je ustvaril štiri olimpijske zmagovalce v alpskem smučanju. Majhna gorska vasica Lech Zürs se je že zdavnaj razvila v mednarodno zimsko športno središče, pri tem pa ni izgubila svojega prepoznavnega šarma. Zahvaljujoč podzemnemu tunelskemu sistemu in hitri žičnici, življenje v tem kraju v celoti poteka brez avtomobilov. Idilično vzdušje privablja tudi znane goste, kot so nizozemska kraljeva družina, rock pevec Campino, igralec Hugh Grant in druge.


Kitzbühel in še več
Legendarni nočni slalom na gori Planai v štajerskem Schladmingu ima tako rekoč kultni status pri ljubiteljih belih strmin. Obiskovalci lahko svoje smučarsko znanje vselej preizkusijo na avstrijskih smučarskih stezah za svetovni pokal, in teh je kar nekaj: Saalbach-Hinterglemm, Flachau, St. Anton am Arlberg in Hinterstoder.

Foto: KSC HKR


Če želite izvedeti več o decembrskih prazničnih in snežnih poteh, s katerimi vabi Avstrija, kliknite TUKAJ.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri