10 razlogov, zakaj v svoj vsakdan vključiti tek!

Codice DB: 2234173

28. maja 2016 bo potekal že 11. tradicionalni dm-ov tek za ženske, ki velja za vseslovenski tekaški ženski praznik. Ženske iz vse Slovenije se boste v družbi družine, prijateljev in ostalih so-tekačic prepustile neprekosljivo dobri energiji, zabavnemu programu in celodnevnim presenečenjem. Prijavnico za sodelovanje na teku lahko izpolnite in oddate v prodajalnah dm po vsej Sloveniji (na voljo pa je tudi v reviji Grazia). Več o teku in prijavah nanj si lahko preberete TUKAJ, mi pa vam danes razkrivamo 10 razlogov, zakaj v svoj vsakdanjik vključiti tek:

1. Tek zmanjša stres, spodbuja dobro počutje in celovito vpliva na zdravje, saj ob teku sproščate iz telesa vso negativno energijo, ki se je v vas nabirala preko dneva, hkrati pa krepi srčno-žilni sistem.
2. Tek izboljšuje spanje, ki je zelo pomembno za človekovo duševno zdravje.
3. Tek izboljšuje menstruacijski ciklus, saj zmerna vadba pozitivno vpliva na menstrualne krče.
5. Lažje in hitreje boste razmišljali, saj več kisika v možganih, ki ga boste prejeli ob teku, vpliva na boljšo sposobnost učenja, koncentracije in pomnenja.
6. Uravnoteženi, svobodni in srečni, povečala se vam bo tudi samozavest, saj se ob teku sprošča hormon sreče.
7. S tekom boste porabili odvečne kalorije in skrbeli za boljši fizični izgled, vitko telo.
8. Tek je preprost, ne zahteva posebne opreme ali pogojev. Vse, kar potrebujete zanj, je mirno okolje in pravo vreme.
9. Tek je primeren za vse, ne glede na starost ali sposobnosti, saj si lahko tempo, razdaljo, teren in način teka vsak prilagodi po svoje, po svojih zmožnostih.

10. Če zgornji razlogi niso bili dovolj: tek je lahko tudi pravi modni izlet, če ga začinite z barvitimi oblačili iz nove kolekcije adias Stellasport, tekaškimi copati adidas Tubular in modno stekleničko za vodo Equa.

Predstavitev1

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si