2 knjigi, ki vam bosta spremenili življenje na bolje

Čas za spremembo v življenju?

Obkrožite se s pozitivnimi ljudmi in dobrimi knjigami, ki vam bodo pomagale na poti do osebne preobrazbe. 

 

Vir: @emilydidonato

 

 

Dr. Josh Axe, Keto dieta
30-dnevni načrt, kako shujšati, uravnati hormone, okrepiti zdravje možganov in odpraviti bolezen

Povzeto po knjigi Keto dieta: Mirela Smajić

 

Ketogeni prehranjevalni program je znanstveno utemeljena pot do ublažitve vnetja, odprave hormonskih neravnovesij, sprožitve hujšanja in preoblikovanja zdravja tako, da imate kar se da dobre možnosti za prihodnost brez bolezni. Gre za pristop z veliko maščob, zmerno količino beljakovin in zelo malo ogljikovih hidratov – za edinstveno kombinacijo, ki doseže nekaj, česar ne more nobena druga dieta: v temeljih spremeni način porabljanja kalorij v vašem telesu. Ketozo lahko dosežemo s postom, pa tudi s ketogeno dieto.

 

 

Kaj se dogaja v našem telesu, ko smo v ketozi?

– Naše telo izloča manj inzulina, zato se zgodi dvoje: skladiščimo manj maščobe in raven krvnega sladkorja se uravna – s tem upade tveganje za pojav sladkorne bolezni.

– Raven trigliceridov in slabega (LDL) holesterola upade, dobrega (HDL) holesterola pa se zviša – vsi ti dejavniki varujejo zdravje srca.

– Izboljša se naravna sposobnost boja proti raku, saj je sladkor gorivo, ki ga rakave celice potrebujejo za preživetje.
Raziskave kažejo, da ketogena dieta z zelo malo ogljikovimi hidrati
lahko morda celo izstrada in skrči tumorje.

– Dosežemo optimalno delovanje možganov s tem, ko izboljšamo sposobnost mitohondrijev – drobnih celičnih organelov, ki pretvarjajo gorivo v energijo – za opravljanje njihovega dela.

 

Kako deluje keto dieta in zakaj je tako učinkovita?

Ketogeni prehranjevalni program spremeni zdravje celotnega telesa vse do celic in mitohondrijev tako, da blaži vnetje, tvori ketone in uravna inzulin.

 

Kako lahko s ketogeno dieto okrepimo zdravje možganov, uravnamo delovanje hormonov in presnovo ter se bojujemo proti raku?

Trajni ciklični keto načrt, predstavljen v knjigi, je trajen pristop, ki nam omogoča, da vedno znova vstopamo v ketozo in izstopamo iz nje ter vrsto let ohranjamo vitko, mladostno in zdravo telo.

 

5 korakov do hujšanja s ketozo

– Zmanjšajte uživanje glukoze iz ogljikovih hidratov

– Brez goriva iz glukoze se telo zateče k alternativnemu viru: k prehranski maščobi

– Jetra začnejo tvoriti ketone in porabljati začnemo trdovratno telesno maščobo

– Ko se raven ketonov zviša, vstopite v zdravo stanje ketoze

– Ketoza pripelje do hitrega in trajnega hujšanja, dokler ne dosežete zdrave stabilne teže

 

V čem je keto dieta drugačna?

Za razliko od vseh drugih diet, ki so na voljo, keto dieta skrbi, da naša presnova poteka z zdravo hitrostjo, tako da lahko še naprej uživamo običajne količine hrane, ne da bi se zredili.

 

O avtorju knjige:

Dr. Josh Axe, zdravnik funkcionalne medicine, doktor kiropraktike, klinični nutricionist, je ustanovitelj svetovno najbolj obiskane spletne trgovine s področja naravnega zdravja DrAxe.com. Je tudi avtor prodajne uspešnice Eat Dirt (Jejmo zemljo) in soustanovitelj podjetja s prehranskimi dopolnili Ancient Nutrition. Dr. Axe je reden gost oddaje Dr. Oz in avtor prispevkov za revije Shape, PopSugar, HuffPost, Men’s Health, Forbes, Business Insider, Muscle & Fitness Hers in Well+Good.

 

Knjigo Keto dieta lahko naročite v prednaročilu z 10 % popustom in brezplačno poštnino na povezavi: https://www.primus.si/keto-dieta/

 

 

Atasha Fyfe
Odkrivanje preteklih življenj
Povežite se s svojimi preteklimi življenji, da ustvarite pozitivne spremembe

Povzeto po knjigi: Mirela Smajić

 

Dostopen verodostojen vodnik za razkrivanje spominov na prejšnja življenja in delo z njimi za zdravljenje in notranjo moč.

Naša pretekla življenja niso nekaj, kar je bilo in je minilo. So živeč del naše večje osebnosti. Že samo zavedanje tega nam lahko spremeni življenje. Resničnost lahko vidimo na nov, širši način; smrti se ne bojimo. In veliko več razumemo o sebi, svojih odnosih in sedanjem življenju.

»Po vseh izkušnjah številnih svojih prejšnjih življenj Atasha ve,  kakšne pozitivne učinke lahko ima regresija.« Daily Express

 

Knjiga nam bo dala odgovore na vprašanja: Kakšne so koristi zavedanja o preteklih življenjih? Kaj je regresija in kako deluje?

Naučili se bomo vaj za pomoč pri odkrivanju preteklih življenj in spoznali:

– osupljive primere natančnih otroških spominov na pretekla življenja in,

– skrivnostne sledi prejšnjih življenj, kot so priljubljeni kraji, sposobnosti in najdragocenejše imetje.

 

Kako odkriti svoja pretekla življenja?

Odkrivanje preteklih življenj je, kot bi ugotovili, da živimo v graščini, čeprav smo vedno mislili, da smo zaprti v majhnem stanovanju. Verjetno smo ves čas slutili, da je nekaj za temi zidovi majhnega stanovanja. Potem smo nekega čarobnega dne našli vrata v graščino. Odprl se nam je cel nov svet.

 

Kako regresija deluje?

Regresija deluje zato, ker je podzavestni um ogromno skladišče informacij o vseh naših življenjih in izkušnjah. Te informacije niso pasivne, niso kot knjige v knjižnici, za katere se lahko odločimo, ali jih bomo brali ali ne. Zavest je kot večnadstropna zgradba. Vsak dan je zavest povezana z enim od nadstropij. Na vsaki ravni lahko vidimo le tisto, kar je v tem nadstropju. Da ugotovimo, kaj je v drugih nadstropjih, moramo spremeniti raven zavedanja. Regresija nam preskrbi stopnice med nadstropji.

Vedno se začne s tehnikami sproščanja, da upočasnimo možganske valove. V ta namen terapevti govorijo mirno in počasi. Pogosto uporabljajo slike pomirjujočega okolja in fizično sproščanje. Tudi ponavljanje in štetje dobro delujeta. Vendar vse to deluje le, če je oseba pripravljena. Če se nekdo ne želi sprostiti, ga v to nič ne more prisiliti.

Ko se naši možganski valovi upočasnijo, se naša zavest spremeni. Tako se premaknemo na druge ravni.

V veličastni strukturi naše psihe so štiri glavne ravni zavesti: beta, alfa, theta in delta. Vsaka ima svojo površinsko, vmesno ali globoko raven. Prehajamo z in na vse te ravni, vsak dan in vsako noč, med hojo, delom, sproščanjem in spanjem.

 

Štiri glavne stopnje zavesti

Beta: to je vsakdanja zavest. V lahnem stanju beta smo, ko opravljamo rutinska opravila, ki potrebujejo našo pozornost, a niso preveč zahtevna. Srednje stanje beta bi bilo, ko se učimo ali skušamo kaj popraviti. Bolj intenzivno osredotočenje, ko skušamo hiteti v gostem prometu na primer, nas bo preneslo na višjo raven beta. Ta raven lahko prinese tudi občutke stresa ali strahu. Linija beta na EEG-grafikonu je plitka in špičasta kot razburkano morje.

Alfa: to je bolj sproščeno stanje. V rahlo stanje alfa zdrsnemo zlahka in naravno, kadar sanjarimo, poslušamo glasbo ali strmimo skozi okno. EEG-linija grafikona ima večje in bolj zaokrožene krivulje, ki so videti kot mirno valovanje morja.

Meditacija ali regresija nas popelje na globlje ravni. Ko pridemo do tja, smo pri pristopu do podzavesti. Na tej ravni lahko dostopimo do stvari, ki so normalno skrite pred vsakdanjim umom.

Študije so pokazale, da informacije o preteklih življenjih postanejo dostopne, ko možganski valovi merijo okrog sedem do osem period na sekundo, kar je srednje globoko stanje alfa.

Theta: skozi stanje theta gremo, tik preden zaspimo in v prvih trenutkih, ko se zbudimo. Na tej ravni postanejo dostopna globoka stanja razločnega sanjanja, zamaknjenosti in izkušnje jasnovidnosti.

Delta: stanje v globokem spanju. V tem stanju lahko dostopamo neposredno do višje zavesti in smo lahko tudi izven telesa. Ko se vrnemo na površinske ravni zavesti, imamo sanje, ki prevajajo te izkušnje. Sanje so življenjskega pomena. Ljudje, ki so prikrajšani za sanjanje, doživljajo duševne zlome in na koncu nastopi smrt.

Med temi ravnmi zavesti se ves čas premikamo naravno. Tako delovanje je pomembno za naše psihološko in fizično zdravje in dobro počutje.

 

Vprašanja, ki vam lahko pomagajo obuditi spomine:

– Ali imate kakšno priljubljeno oblačilo?

– Ali vas spominja na kakšen drug čas ali kraj?

– Kakšne vrste človek bi lahko nosil tako oblačilo?

– Kako se počutite, ko nosite različne dodatke?

– Kakšne vrste človek bi radi bili, ko nosite take dodatke?

– Če bi lahko nosili, kar vam je všeč, kaj bi izbrali?

– Kaj bi oblekli za na maškarado?

 

Temeljite strokovne raziskave so pokazale, da so otroci pogosto v stiku s svojimi prejšnjimi življenji.  Do osmega leta otroci odkrito govorijo o svojih spominih na prejšnja življenja. V številnih primerih so bile podrobnosti, ki so jih podali, brez dvoma potrjene. V otroških sposobnostih, občutkih in v obnašanju je veliko namigov na prejšnja življenja. Igre otrok ne kažejo le na prejšnje življenje, ampak se na tak način tudi zdravijo.

 

Kako priti do namigov iz otroških spominov? S pomočjo vaje, ki jo avtorica predstavi v knjigi.

 

V knjigi bomo spoznali:

– vajo za odkrivanje posebnih krajev iz prejšnjih življenj in

– vajo sledenja namigom skozi čas.

Spretnosti, ki se jih naučimo v preteklih življenjih, se ne izgubijo. Vedno bodo del nas in lahko jih oživimo, če to ustreza naši sedanji poti.

 

Kateri so glavni sprožilci spominjanja na pretekla življenja?

Knjiga je le eden izmed številnih drugih, ki jih boste odkrili v knjigi Odkrivanje preteklih življenj.

 

Knjige so lahko glavni sprožilec spominov na prejšnja
življenja, ko odpirajo naše notranje horizonte in vrata,
za katere nikoli nismo vedeli.
Včasih so lahko te knjige tudi del procesa zdravljenja.

 

Obstajajo različne vrste sprožilcev, ki vzbudijo spomine iz preteklih življenj. Najobičajnejši sprožilci so filmi, knjige in slike.

 

Kako ravnati z vzroki fizičnih težav iz preteklega življenja?

S pomočjo vaje, ki jo avtorica predstavi v knjigi.

Telo je kot knjiga o prejšnjih življenjih. Ko poznamo njen jezik, jo je lahko brati. In ko vemo, kako jo brati, jo lahko tudi pomagamo ponovno napisati. Na tak način lahko zdravimo številne fizične posledice, ki izhajajo iz preteklih življenj.

 

O avtorici:

Atasha Fyfe je izkušena regresoterapevtka, ki pomaga ljudem, da se spomnijo, kdo so bili v prejšnjih življenjih. V številnih letih dela s klienti je bila priča, kako je povezava s spomini na pretekla življenja rešila težave njenih klientov in obogatila njihovo življenje. V tej knjigi nas uči, kako to vedenje lahko pomaga tudi nam.

 

Knjigo Odkrivanje preteklih življenj lahko naročite v prednaročilu z 10 % popustom in brezplačno poštnino na povezavi: https://www.primus.si/odkrivanje-preteklih-zivljenj/

 

Zbirka PREPROSTO je namenjena hitremu, učinkovitemu in praktičnemu učenju.
Delo na sebi je najtežje začeti, zato nas te knjige spodbujajo k premiku v izkušnjo, ki nas bo naprej usmerila v bolj poglobljeno raziskovanje tistega, kar doživljamo v svoji notranjosti.

Oglejte si še knjigo Meditacija – Spoznajte svoj um, ki je prva iz zbirke Preprosto.

V zbirki izidejo še: Alan Cohen: Tao in Shashi Solluna: Tantra.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si