2 napitka – bolj zdrava alternativa jutranji kavi

pumpkin-cafe-de-olla

Skodelici prve jutranje kave se je težko odreči, pa čeprav to nikakor ni lepa, še manj pa zdrava navada. Po kofeinski dozi nas prevzamejo nerazložljiva nervoza, povišan pritisk in nespečnost. Na srečo lahko kavo nadomestite z veliko bolj zdravimi in okusnimi alternativami, ki v sebi nosijo superživila in sestavine, ki blagodejno delujejo na človeški organizem. Med drugim sta zdrava napitka, ki prijetno poživljata, matcha latte in zlato mleko.

vanilla-coconut-matcha-latte-bourbonandhoney-com-2

Matcha Latte: Matcha čaj dolgotrajno dvigne nivo energije, spodbuja metabolizem, uravnava hormone in razpoloženje. Kako napraviti ta slasten napitek? Zmešajte matcha prah s pol skodelice vroče vode tako, da bo masa brez grudic. Nato v mešanico dolijte pol skodelice mleka z medom, dobro premešajte, da dobite penasto sturkturo, in uživajte v napitku.

pumpkin-spice-golden-milk-turmeric-milk-is-the-most-delicious-and-nutrient-dense-milk-drink-youll-ever-taste-its-the-perfect-night-cap-and-is-vegan-3

Zlato mleko: Kurkuma je tista začimba, ki skrbi za aromatičen okus tega napitka, hkrati pa s svojimi protivnetnimi lastnostmi skrbi za odpornost. Napitek bogatijo še ingver, cimet in poper. Kako ga napraviti? Segrejte kokosovo ali mandljevo mleko ter vanj vmešajte sledeče sestavine: žličko ekstrakta vanilije, žličko kurkume, pol žličke naribanega ingverja, pol žličke cimeta, kanček popra. Počakajte, da prevre in kuhajte na rahlem ognju še 5 minut, nato osladite napitek z žličko medu ali javorjevega sirupa in uživajte v jutru!

Foto: Pinterest

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si