20 NASMEJANIH LET ŠPAS TEATRA

Špas teater je AS med komercialnimi gledališči. To ni samohvala, ampak špasno dejstvo, ki se skriva že v imenu gledališča. Z oktobrom vstopa ŠpAS v najbolj zabavno in najbolj odmevno sezono do sedaj. Praznuje namreč 20 let delovanja, popularne komedije in 20 let velikih gledaliških zgodb.

Svoje občinstvo, ki sega že v več kot 130 krajev po Sloveniji, bo v praznični sezoni razveselil s številnimi Asi v rokavu. Prvi se z razlogom imenuje Dan norosti. Zgodilo se je pred natanko 20. leti – Špas teater je z ustanoviteljico in direktorico Urško Alič na čelu 26. oktobra 1997 na svoj oder premierno postavil komedijo Dan norosti. Z njim se je rodilo prvo slovensko komercialno gledališče, ustanovljeno z namenom, da se bodo ljudje lahko nasmejali in sprostili. Špasni dnevi smeha, komedije in norosti pa še kar trajajo … 26. oktobra 2017 se bo, natanko po 20 letih, v Špas teatru, v novi preobleki novega tisočletja, ponovno premierno zgodila prva predstava – Dan norosti.

In ta je šele prvi AS v rokavu nove sezone najbolj obiskanega slovenskega gledališča. Poleg Dneva norosti  se bodo zvrstili še: komedija Nora dekliščina, monokomedija Poštar, muzikali in glasbene komedije: Alpska saga, najuspešnejši muzikali in komedije drugih gledališč, uspešnice lanskih sezon: Moška copata, Moški so z Marsa, ženske so z Venere, Matilda počak’!, Bunderla &Godler šov …

Foto: Bor Dobrin

Urška Alič, direktorica Špas teatra, jubilejno sezono komentira takole: “V Špas teatru se dotikamo in, drznem si reči, tudi spreminjamo življenja ljudi. To je moja vizija – podarjati ljudem razlog za smeh. Ker naše gledališče ne pripada nikomur – samo ljudem. Špas teater ni enkratna ‘dobra ideja’, Špas teater je v 20 letih postal gledališče vseh Slovenk in Slovencev. In to popolnoma brez kakršne koli zunanje pomoči.”

Špas bo 6. oktobra pričel z 20-dnevnim odštevanjem do rojstnega dne (26. oktobra) in vsak dan občinstvo razveselil z drobnimi pozornostmi ali presenečenji! Več na njihovi Špasovi FB strani.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si