3. KGIFF odpira svoja vrata


Kranjska Gora bo letošnje poletje spet v znamenju domače in svetovne filmske produkcije; od 26. julija do 4. avgusta se bo v tej alpski vasici odvrtel že tretji Mednarodni filmfest Kranjska Gora – KGIFF. Ta prinaša najnovejše zgodbe iz sveta dokumentarnih in igranih filmov ter vabi na ustvarjalno druženje v objemu slikovite narave. Uradna otvoritev festivala bo 1. avgusta na jezeru Jasna v Kranjski Gori.

Na otvoritvenem dogodku v Kranjski Gori bo nastopil tudi duo Silence. Sledila bo uvodna projekcija tekmovalnega dela festivala Ederlezi Rising (Lazar Bodroza, 2018), srbske sci-fi drame z ameriško zvezdo Stoyo in Sebastianom Cavazzo v glavnih vlogah.
3. avgusta ob 19. uri bo na festivalu prvič odkrita tudi prav posebna stena – Velikani pod Velikanko. To bo Kristalna stena slavnih. Ob projekciji filma Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba (Rajko Grlić, Matjaž Ivanišin,2017) se bomo poklonili igralskim legendam slovenskega filma; Mileni Zupančič, Radku Poliču in Borisu Cavazzi.
Novost letošnjega KGIFF je festivalski odbor, ki ga bodo sestavljala mednarodno uveljavljena imena iz domačega in tujega filmskega sveta: Jasmina Bojić, izvršna direktorica Filmskega festivala Združenih narodov (UNAFF), enega najstarejših mednarodnih festivalov dokumentarnih filmov v ZDA; Pavel Jech, scenarist in profesor na Filmski in televizijski šoli Akademije za uprizoritvene umetnosti (FAMU) na Češkem, kjer je v preteklosti deloval tudi kot dekan, profesor na univerzi Chapman v ZDA ter strokovni svetovalec pri Sundance Labs, Berlinale Talents, Sredozemskem filmskem inštitutu in Midpoint Centru; Goran Bogdan, hrvaški gledališki, televizijski in filmski igralec, ki s svojimi številnimi dosežki v tujini velja za enega najbolj mednarodno uspešnih igralskih imen s področja bivše Jugoslavije; slovenska televizijska voditeljica in filmska igralka Katarina Čas, ki je iz domače filmske scene prodrla v ene najboljših igralskih zasedb Hollywooda; Damjan Kozole, večkrat nagrajen in mednarodno uveljavljen slovenski režiser in scenarist, ki si je svojo pozicijo v svetu filma utrdil z deli, kot so Rezervni deli (2003), Slovenka (2009) in Nočno življenje (2016); ter Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo film festivala in profesor filmske produkcije na Sarajevski akademiji uprizoritvenih umetnosti dela.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri