3 ključna pravila za uspeh v podjetništvu


Morda ste tudi vi eden izmed tistih, ki sanja o tem, da boste nekoč na svojem. Imeli svoje podjetje, svoja pravila in svoje lastne uspehe. Vse se sliši super in dosegljivo, vendar najprej upoštevajte tri ključna pravila za uspeh v podjetništvu, ki jih z vami deli bestselling avtor knjige The Million Dollar Decision in evropski javni govorec leta 2015, Robert Rolih. V kolikor izpolnite vsa tri, ste na odlični poti, da ustvarite podjetje, ki bo prinašalo zadovoljstvo in hkrati tudi dobiček.

1. Posel naj prinaša vrednost strankam
Veliko podjetnikov se odloči za to pot, ker želi doseči nekaj zase, zaslužiti, imeti več svobode. Vendar to ni prav. Vedno se vprašajte, ali to delate zase ali za stranke. V ospredju mora biti stranka. Dodano vrednost morate kreirati za končnega uporabnika in ne zase! Šele takšna ideja lahko res zaživi!

2. Posel mora biti za vas zabaven
Če želite resnično uspeti, morate v poslu uživati, najti osebno zadovoljstvo. Ob tem se morate tudi zabavati. Če vam posel ne prinaša sreče, ne bo uspeh nikoli zadovoljiv.

3. Posel mora biti profitabilen
Nujno postavite poslovni model tako, da boste ob njem zaslužili dovolj. Vašo idejo morate tako dobro prevetriti tudi na papirju, da bo poslovni model vzdržen in bo prinašal zaslužek.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si