3 lepotilni izdelki, ki nas spravijo v dobro voljo

Preizkušanje novih kozmetičnih izdelkov v drogeriji je v veliko veselje večini žensk. Nakup še enega izdelka, pa četudi je to že petdeseti odtenek rdeče šminke, nas nekako osreči, raziskave pa so pokazale celo, da nas določeni kozmetičnih izdelki še posebej osrečujejo, stimulirajo možgane in spodbudijo pozitivno razmišljanje, celo blažijo slabo razpoloženje, depresijo in stres. Dovolj razlogov za nov “beauty shopping”, a ne?

Cvetlični vonji: Raziskave so pokazale, da cvetlični vonji, še posebej jasmin, pozitivno vplivajo na naše razpoloženje, spodbujajo pozitivno razmišljanje, zaradi česar se boljše počutimo, imamo več energije in lažje shajamo v stresnih situacijah.

Rdeča šminka: Zdi se, da je imela Chanelova prav, ko je izjavila, da je za zapeljevanje potrebna le rdeča šminka. Ta legendarna barva, ki jo ima zagotovo v svoji kozmetični torbici vsaka ženska, povečuje samozavest, zato si ženske rdečo šminko nanesejo vedno, ko potrebujejo povečati fatalno noto: ko je pred njimi pomembna predstavitev, sestanek, poslovno kosilo, romantična večerja. Magična majhna stvar!

Masaža obraza: Morda tukaj ne gre za kozmetični izdelek, pač pa kar za celosten tretma, ki nas vedno znova nariše nasmeh na obraz, nam povrne energijo in prečisti misli. Če nimate časa, da bi se odpravili na masažo v kozmetični salon, svetujemo, da si doma pred spanjem čimvečkrat naredite masažo obraza s pomirjajočim oljem. Vi boste srečni, koža pa vam bo hvaležna. Prav tako si vsako jutro in vsak večer vzemite minuto časa in v obraz z masažnimi gibi vtrite hranilno kremo. Drobne stvari so tiste, ki štejejo!

Foto: Pexels

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si