3 lepotni trendi leta 2016, ki bi jih najraje pozabili

landscape-kylie-does-kendalls-makeup

Tako kot so bili v letu 2016 raznoliki, nenavadni in kontroverzni modni trendi, so bili precej drzni tudi lepotni trendi, ki so obsegali vse: od boksarskih kit, nenavadnih barv las, bleščic v laseh, nenavadnih nanosov eyelinerjev, mat šmink v stilu Kylie Jenner, “instagram” obrvi do make-up klonov v stilu Kim Kardashian. Nekateri lepotni trendi so bili krasni, druge pa bi najraje pozabili v upanju, da lepota spet dobi drugačen pomen. Katere lepotne trende bi z vstopom v leto 2017 najraje pozabili?

Nepraktične manikure

Zakaj bi si nekdo dal delati manikuro, s katero ne moreš početi absolutno nič? Morda bi se zanjo odločile uporniške najstnice, ki želijo mami pokazati, da one niso na tem svetu zato, da bi pomivale kopalnico, posodo po kosilu ali tla po stanovanju. Pa ne le to! Kako si sploh s tovrstno manikuro umiješ lase, opereš zobe ali si zapneš zadrgo na hlačah? Bizarno! Lepota in lepotni trendi bi morali biti ženskam v pomoč, ne pa da jih omejujejo pri vsakdanjem življenju, zato si na Grazii želimo, da se od manikure, ki vsebuje umetno krzno ali aplikacije cvetja z letom 2017 poslovimo za vse večne čase!

trendovi-koje-mrzimo5_840_472

Konturiranje vsega

Čeprav je konturiranje obraza, vsaj skrajna oblika le-tega, v letu 2017 nekoliko uplahnilo, pa so se pojavile druge veje konturiranja – od vratu, preko rok, dekolteja do nog. Grazia vsekakor podpira idejo, v katero se nagibajo lepotni trendi v prihodnosti – zopet bo v modi naraven videz s komaj zaznavnim ličenjem.

trendovi-koje-mrzimo6_840_472

Instagram makeup kloni

Gre za make-up videze, ki so jih dame na Instagramu objavljale kot po tekočem traku: enake obrvi, nenaravno dolge in goste umetne trepalnice, polne mat ustnice v zamolklo rjavem odtenku, popolno mačje senčenje oči in močno konturiranje obraza z močno nanešenim osvetljevalcem. To je prepoznaven Instragram videz, ki ženske spreminja v klone. Glede na to, da gre ob tem za velike količine nanosa ličil, se Grazia ob tem vpraša, kako za vraga je ta ženska videti brez ličil, če na fotografiji izgleda kot kopija Kim Kardashian. Naj se ta miselnost, da so ženske videti lepe le s toliko makeupa in umetnimi popravki, s 1. januarjem 2017 za vedno poslovi!

trendovi-koje-mrzimo11_840_472

Vir: Fashion.hr

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si