3 nasveti, kako se rešiti strij na koži – za vedno!

Da najprej razčistimo: tako kot celulit so tudi strije nekaj najbolj naravnega in če jih imate, ni s tem prav nič narobe, a če vas motijo, jih lahko z nekaj triki precej ublažite. Vedeti morate, da strije nastajajo zaradi naglih sprememb na koži – zaradi hormonskih sprememb ali nenadne spremembe teže. Hormoni v času nosečnosti zmehčajo kolagen, da bi koža postala bolj elastična, kar precej vpliva na nastanek strij. Seveda pa ima vsaka ženska drugačno kolagensko sestavo, ki močno vpliva na razvoj strij tudi v drugih življenjskih obdobjih, ne samo v nosečnosti.

Sonce, morje, plaža, pesek … Ponovno se nahajamo v tem letnem času, ko moramo pokazati več gole kože. Če so zdrava prehrana, fizična aktivnost in želja po lepem izgledu prisotni skozi vse leto, pa je v tem letnem času to še bolj poudarjeno. Še preden vas bo pot ponesla na poletne počitnice, lahko poskrbite, da bodo vaše strije manj vidne. Ne verjamete? Preizkusite naslednje trike:

Pospešite cirkulacijo: Redna masaža, lahko tudi tista, ki si jo naredite same z gobico med tuširanjem, je odlična za pospešitev cirkulacije, ki bo poskrbela, da bodo strije precej manj vidne – sploh če govorimo o strijah, ki so še v “rdeči” fazi in se še niso obarvale v belo barvo.

Piling in hidratacija: S pilingom boste odstranili odmrlo kožo in s tem pripomogli, da bo nova prišla bolj do izraza. Na ta način se bo koža hitreje obnovila, strije pa bodo manj vidne.

Olje za telo: Suha olja so priljubljena med vsemi ženskami po svetu, saj pomagajo zmanjšati vidljivost strij, koža pa po njihovi uporabi postane bolj mehka, gladka in zdravo sijoča. Če poleg olj uporabljate tudi vitamin E, ki pospešuje obnavljanje kolagena in izboljšuje elastičnost kože, pa boste v boju proti strijam zagotovo zmagale.

Foto: Sportal.bg

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si