4 načini likanja oblačil brez uporabe likalnika

fashion-week-street-style-are-a-astounding-fashion-apparel-and-is-suitable-for-a-Fashion-Styles-you-7

Ste za klasično likanje preleni ali pa se le pogosto znajdete v situaciji, ko iz kovčka potegnete zmečkano oblačilo, potrebovali pa bi zlikanega, saj ste stalno na poslovnih potovanjih? Verjamemo, da vas je skrb, povezana z likanjem, do zdaj precej obremenjevala, tokrat pa smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako lahko zlikate svoja oblačila, ne da bi pri tem uporabili likalnik:

Mokra brisača: Če ste na službenem potovanju, s seboj pa imate suknjič in srajce, ki se ne smejo zmečkati, a jih žal takšna usoda v natrpanem kovčku zagotovo doleti, uporabite mokro brisačo. Zmečkan kos oblačila položite na ravno površino in ga prekrijte z mokro brisačo. Slednjo dobro pritisnite na tiste dele oblačila, ki so še posebej zmečkani in pustite, da se oblačilo posuši.

Sušilec za lase: Ta naprava ne služi le za sušenje mokrih las, pač pa vam bo v pomoč tudi, ko pri sebi nimate likalnika. Obesite oblačilo na obešalnik in ga segrevajte s sušilcem za lase toliko časa, da se tkanina ne zravna.

Tuširanje: Verjeli ali ne, a med tuširanjem lahko zlikate tudi svoja oblačila. Kako? Govorimo o najbolj priljubljeni metodi likanja perila. Zaprite vsa vrata in okna kopalnice in poskrbite, da topli zrak in vlaga ne bosta uhajala iz prostora. Zmečkan kos oblačila obesite nad tušem, kjer je glavni izvor pare, ki nastaja med vašim tuširanjem z vročo vodo. Medtem ko se boste vi tuširali, se bodo vaša oblačila zlikala kar sama od sebe.

Razpršilec za vodo: Obesite svoj kos zmečkanega oblačila na obešalnik, v razpršilec za vodo pa dodajte poleg vode še malo mehčalca. Zmečkano oblačilo poškropite z mešanico in počakajte, da se posuši. Oblačilo bo zlikano in lepo odišavljeno hkrati.

Foto: Instagram

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si