4 nasveti Tjaše Perko za zdravo telo

Za zdrav življenjski slog obstaja povsem preprost recept, je prepričana Tjaša Perko, kaskaderka, mama in blogerka. Z nami je delila štiri načela, ki se jih drži v vsakdanjem življenju in tako poskrbi za zdrav duh v zdravem telesu.

Raznolika prehrana: V svoje telo vnašajte raznoliko prehrano, ki naj bo čim bolj naravna. Izogibajte se procesiranim živilom, namesto njih pa izbirajte polnovredna živila, kot so različne žitarice in stročnice. Na vašem krožniku pa naj se pogosto znajdejo tudi zelenjava in kakovostno meso.

Gibanje: Redna vadba bo poskrbela tako za zdravo telo, kot za večji nasmeh na vašem obrazu. Med vadbo se namreč sproščajo hormoni sreče. Tisti, ki vam vadba ni ljuba, preizkusite različne oblike, najdite takšno, ki vam je najmanj odveč, potem pa vztrajajte. Ko bo preteklo nekaj časa, se bo vaše telo navadilo na redno aktivnost in vam bo manjkala, če boste kakšen trening izpustili.

Hidracija: Voda predstavlja približno 60–70 odstotkov telesne teže odraslega človeka, ki pa jo ves čas tudi izgublja. Zato je za zdravje vašega telesa dobro, da redno pijete. Tjaša priporoča mineralno vodo Magnesia, ki je zaradi pravega razmerja mineralov odlična izbira za vsakodnevno hidracijo.

Dobra volja in nasmeh na obrazu
Optimizem vam bo zagotovo pomagal na poti do zdravega in fit telesa, saj se boste s pozitivnimi mislimi in dobro voljo zagotovo lažje spoprijeli z vsemi izzivi, ki si jih boste zastavili. To je tudi eno izmed Tjašinih skrivnosti, ki poleg dobre volje zagovarja moto “manj sedenja, več akcije”.

Foto: PR in FB Tjaša Perko

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si