4 stvari, ki jih morate vzeti na smučanje

smucanjeLjubitelji zimskih športov, snega in malo hladnejšega vremena v teh dneh zagotovo razmišljate o naslednjem spustu po belih strminah. Za vas smo pripravili seznam reči, ki naj bodo v nahrbtniku, ki vas spremlja na vaših smučarskih dogodivščinah.

Rezervna oblačila: Med smučanjem se precej potite, zato imejte s seboj rezervno majico, hlače in nogavice, da se boste lahko ob koncu smučanja preoblekli. Tudi rezervna kapa ne bo odveč, nadeli si jo boste med kakšno daljšo pavzo, ko boste odložili čelado.

Voda: Poskrbite, da boste tekom dneva spili dovolj tekočine, saj lahko zaradi dehidracije pade vaša koncentracija in tudi telo postane šibko. Poleg vročega čaja, ki vas bo pogrel, priporočamo pitje mineralne vode Magnesia, ki vsebuje priporočljivo kombinacijo mineralov, kjer prednjači magnezij, le-ta pa pomaga pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, prav tako pa prispeva k delovanju mišic.

Krema za sončenje in balzam za ustnice: V gorah je lahko sonce zelo močno in marsikoga med smučanjem celo opeče, zato pred smučanjem obraz zaščitite s kremo, ki vsebuje SPF, prav tako pa uporabite balzam za ustnice, ki nudi zaščito pred soncem. Po potrebi tekom dneva nanos ponovite in se držite navodil na embalaži.

Sončna očala: Ste tudi vi eden tistih, ki smučanje dojema kot družaben dogodek in med spusti po belih strminah naredi daljše pavze za druženje s prijatelji in družino? V tem primeru vam bodo prišla prav sončna očala, ki bodo vaše oči zaščitila pred močnim zimskim soncem.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si