4 zanimiva dejstva o vinu

Vino je zelo stara in kompleksna pijača z dolgo in zanimivo zgodovino. Da bi vedeli vse, kar je za vedeti o vinu, bi potrebovali leta in leta študija. Kljub temu pa lahko s temi dejstvi razširite svoje znanje o njem.

 Pitje vina lahko izboljša vaše spolno življenje
To je verjetno eno izmed bolj zanimivih dejstev o vinu, vsaj kar se tiče moškega spola. Italijanska raziskava je pokazala, da ženske, ki vsak dan spijejo 2 kozarca vina, bolj intenzivno uživajo v spolnosti.

Ime vina navadno razkriva geografski izvor
Veliko evropskih vin je poimenovanih po njihovem geografskem izvoru. Primer je recimo priznana Konjiška penina Zlatega griča, saj se njihovi vinogradi nahajajo v Slovenskih Konjicah. Geografski izvor pa razkriva tudi barva vina. Najtemnejša rdeča vina in najbolj rumena bela vina kažejo na toplejše podnebje, takšna vina so tudi globljega, močnejšega okusa. Svetle barve vin nakazujejo hladnejše podnebje, vina pa so lažja.

Ženske se opijejo hitreje kakor moški, kar pa ni povezano s težo!
Glavni krivec za to je razmerje med vodo in maščobo v telesu. Ženske imajo v telesu večji delež maščob, ki ne absorbirajo alkohola, zato je koncentracija alkohola v krvi pri ženskah večja.

Obstajajo ljudje, ki se bojijo vina
Neverjetno, a resnično. Stanju se reče »oenofobija«.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si