40 let naravne lepote in dobrega počutja

SIOL NET 410x383-BG-40YEARS_1

Zgodba o naravni lepoti se je začela v Provansi leta 1976, ko je Olivier Baussan ustanovil kozmetično znamko L’Occitane, pri ustvarjanju katere so ga navdihovale sredozemske kulture in tradicija. L’Occitane iz najboljših naravnih sestavin že štiri desetletja ustvarja avtentične dišave in negovalne izdelke, ki razvajajo s svojo učinkovitostjo in neustavljivo privlačnostjo.

SIOL NET 410x383-landscape_13

L’Occitane že od vsega začetka daje prednost naravnim sestavinam sledljivega izvora, s katerimi ustvarja negovalne formule, ki jih je navdihnil mediteranski »art de vivre« – umetnost uživanja življenja.

Kozmetični laboratorij

L’Occitanov raziskovalni center obsega 2.500 m2 in združuje 100 raziskovalcev z več kot 20 znanstvenih področij. Laboratorij za molekularno in celično biologijo podpira program genomskih raziskav, ki se je pričel izvajati leta 2009, v laboratoriju za analitično kemijo raziskovalci poglabljajo svoje poznavanje rastlin, izolirajo interesantne molekule ter preučujejo vpliv pokrajine, zemlje in podnebja na dotične molekule, laboratorij za preučevanje rastlin pa skrbi za pridobivanje najkakovostnejših aktivnih sestavin. L’Occitane je ustanovil tudi Center za ocenjevanje naravne kozmetike (COSNAT) v Marseillu, da bi lahko ocenil senzoričnost in učinkovitost izdelkov.

SIOL NET 410x383-landscape_24

Najboljše dišave prihajajo iz Provanse

Dehteča Provansa vedno znova navdihuje kozmetične stvaritve in očarljive dišave, ki združujejo najboljše dišavne sestavine z vsega sveta. Njihovo stičišče je Grasse – provansalsko mestece, ki je znano kot svetovna prestolnica parfumske industrije. L’Occitane je s pridelovalci in vrtnarji iz Grassa sklenil partnerstvo, ki spodbuja oživljanje kulturne dediščine v Grassu. Grasse na enem samem območju združuje vse strokovno znanje, povezano s parfumi: gojenje cvetlic, njihovo destilacijo in kompozicijo.

SIOL NET 410x383-grassesteeple

S spoštovanjem do ljudi in narave

Razvojni program OZN (United Nations Development Programme – UNDP) je L’Occitane razglasil za vzorno podjetje, saj je že vrsto let zavezano pomoči in sodelovanju z ženskami iz Burkina Fasa. L’Occitane je največji odkupovalec tradicionalnega karitejevega masla v kozmetične namene – leta 2014 ga je odkupil skoraj 700 ton! Odkupovanje je osnovano na načelih skupnega trajnostnega razvoja in pravične trgovine.

SIOL NET 410x383-catal_13_shea_handcream

Reševanje prave sivke v Provansi

L’Occitane z izbiranjem naravnih sestavin rastlinskega izvora, ki so pogosto pridobljene z ekološkim poljedelstvom, zagotavlja tako najvišjo kakovost kot tudi odlično sledljivost. Med njimi ima posebno mesto prava sivka, Lavandula angustifolia, ki uspeva v goratih predelih Visoke Provanse na več kot 800 metrih nadmorske višine.

SIOL NET 410x383-loccitane-lavande-redortiers

Leta 1981 so provansalski gojitelji za eterično olje prave sivke pridobili zaščiteno označbo porekla AOP (Appellation d’Origine Protégée). L’Occitane je s tremi gojitelji sklenil večletna partnerstva, ki zagotavljajo zadostne zaloge prave sivke, gojiteljem pa je zagotovljen odkup pridelka. Sivka je del L’Occitanove dediščine, zato je že od leta 1976 zavezan ohranjanju sivke in poudarjanju njenega pomena za provansalsko floro, s posebnim finančnim skladom pa podpira tudi raziskave sivke.

Moč eteričnih olj

Eterična olja so zaradi svojih edinstvenih lastnosti že od nekdaj priljubljena v kozmetiki. Tega se zavedajo tudi pri L’Occitanu, ki je te dragocene esence vključil v številne kozmetične formule. Eterična olja, bogata z aktivnimi molekulami, so izjemno učinkovita že v najmanjših količinah. Vsako olje je izbrano glede na specifične lastnosti rastline. Vsako olje ima tudi specifičen vonj, ki lahko vpliva na razpoloženje in čustva. In tu nastopi aromakologija. Najbolj navdušujoče pa je to, da imajo mešanice eteričnih olj posebne lastnosti: ko v formuli združimo več rastlinskih izvlečkov, se njihova učinkovitost poveča.

SIOL NET 410x383-IMG_6909

Kozmetika L’OCCITANE je na voljo v 13 samostojnih trgovinah po vsej Sloveniji, v spletni trgovini www.loccitane.si ter v Nami, Maxiju in izbranih drogerijah Müller.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si