48. Praznik terana in pršuta


Praznik terana in pršuta, ki se že vse od leta 1970 odvija v Dutovljah, je največji turistični praznik na Krasu ter eden večjih in najstarejših v Sloveniji.

Letos se bo praznik odvijal že oseminštiridesetič zapored, in sicer med 10. in 12. avgustom. Sežanski Zavod za šport, turizem in prosti čas obiskovalcem pripravlja pester program.

Ljubiteljem kraških dobrot bodo v času praznika številni kraški vinarji, pršutarji in gostinci v pokušino ponujali svoje dobrote. Prvič že na Bunčetovi domačiji v sklopu kulinaričnega dogodka Terra Carsus – kulinarika Krasa, na katerem bo letos poseben gost kuharski mojster chef Janez Bratovž. V sklopu spremljevalnega programa se boste med drugim lahko udeležili vodenega pohoda po Teranovi krožni poti ali vodenega kolesarskega izleta po Krasu “S kolesom na teran in pršut”, vinske delavnice in še česa. Tudi letos bo skozi Dutovlje stekla že tradicionalna povorka, na čelu katere bo kraljica terana Tinkara Gulič. Na sklepni prireditvi, ki jo bo povezovala priznana TV in radijska voditeljica Darja Gajšek, pa bodo podeljena priznanja desetim kraškim vinarjem z najbolje ocenjenim teranom PTP. Za zabavo ob večerih bodo v soboto oziroma nedeljo poskrbeli pevka Ines Erbus, Čuki in Projektili ter Dejan Vunjak & Brendijeve barabe ter skupina Zvita Feltna.

Foto: Jana Gombac

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si