5 idej za malico v poletni vročini

Staršem pogosto zmanjka idej, kaj otrokom ponuditi za malico. No, pa tudi poletna vročina prinaša svoje izzive, saj se v naprej pripravljena hrana v nahrbtniku hitro pregreje. Za vas smo zbrali nekaj idej, ki vam bodo olajšale popoldanske izhode z malčki, morda pa bo kakšna ideja v neznosno vročih poletnih dneh zadišala tudi vam:

Sadje: Ni potrebno posebej izpostavljati, da je sadje odličen vir vitaminov in vlaknin, zato otroku za malico ponudite sveže sezonsko sadje. V začetku poletja so to borovnice, maline, robide, ribez in tudi breskve ter marelice. Sadje operite in shranite v posodico, ki pa jo vsaj za pol ure postavite v zamrzovalnik. Sadje se bo zelo ohladilo in ostalo primerno osvežilno tudi še kaki dve uri po tem, ko boste odšli od doma.

Sadno-zelenjavne kašice: Če so vašo otroci še premajhni, da bi jedli celo sadje, jim pripravite kašice iz različnih vrst sadja in zelenjave. To je tudi odličen trik, če vaši malčki ne marajo zelenjave, saj lahko s sadjem prikrijete okus na primer špinače ali druge zelenjave, ki jim ni po godu. Tudi tu priporočamo, da kašice zelo ohladite.

Juhe: Juhe prijajo tudi v toplejših dneh, še posebej, če jih skuhate iz sezonske zelenjave. Zelena juha iz brokolija in bučk bo odlična tudi ohlajena, otroci jo lahko kar spijejo, če dodate še kak grisin, je to že pravi obrok.

Sadno-žitne ploščice: Pripravite jih lahko kar sami. Uporabite različno suho ali sveže sadje, ovsene kosmiče, dodajte pa še različna semena, na primer bučna, sezamova, sončnična ali pa mandljeve lističe in kokosovo moko. Tudi oreščki, kot so lešniki, mandlji in indijski oreščki bodo odlični.

Ledeni Milk Tiger: Odlična hitra in zabavna rešitev je ledeni Milk Tiger iz sveže skute. Izbirate lahko med okusno kombinacijo jagode in banane ali jagode in vanilije. ‘Skutke’ vsebujejo tudi vitamin D in kalcij, ne vsebujejo pa dodatnega sladkorja, želatine ali konzervansov. Odličen trik je, da iz Milk Tiger skutk naredite ledeno poslastico. V zaprt lonček zapičite malo žličko ali sladoledno paličico in izdelek preko noči shranite v zamrzovalniku. Naslednje popoldne bodo vaši malčki navdušeno lizali Milk Tiger ‘sladoledke’.

Foto: Pexels, PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si