5 idej za petkov filmski večer

Filmske klasike 

Filmske klasike na Pickbox NOW bodo razveselile vse željne odličnih filmov, ki pričarajo posebno vzdušje. Drznimo si reči, da takih filmov ne snemajo več! Spomnite se kultnih likov, ki so ustvarjali filmsko kulturo, danes pa so priznani igralci.

 

Shawshank Redemption 

Kaznilnice odrešitve (Shawshank Redemption) je najbolje ocenjen film v zgodovini na spletnem mestu Imdb. Nominirali so ga za sedem oskarjev, vendar ni osvojil niti enega, kar je iz današnje perspektive neverjetno. Zaporniška drama režiserja in scenarista Franka Darabonta iz leta 1994 s Timom Robbinsom in Morganom Freemanom v glavnih vlogah je ena najboljših filmskih stvaritev vseh časov.

 

A Bronx Tale

Zgodba iz Bronxa (A Bronx Tale) je režiserski prvenec in kultni film Roberta De Nira iz leta 1993.  Po tem filmu De Niro ni režiral polnih trinajst let.

 

The Quiet American

Film Mirni Američan (The Quiet American) so posneli po knjižni uspešnici britanskega pisatelja Grahama Greena. V glavnim vlogah so Michael Caine, Brendan Fraser in Do Thi Hai Yen. Michaela Caina so nominirali za oskarja za najboljšega igralca.

 

Nurse Betty

Betty (Nurse Betty) je črna komedija z Renée Zellweger, Morganom Freemanom in Chrisom Rockom v glavnih vlogah. Za vlogo sestre Betty je Renée Zellweger osvojila zlati globus, film pa so v Cannesu nagradili za najboljši scenarij.

 

Celebrity

Film genialnega Woodyja Allena, ki ga lahko gledate na Pickbox NOW, je komedija Zvezdniki (Celebrity). V njem igra vrsta zvezdniških igralcev – Winona Ryder, Leonadro DiCaprio, Charlize Theron in številni drugi.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si