5 korakov za srečo

Happy woman jumping on blossom meadow. Beautiful day on field.

GRAZIA tokrat predstavlja 5 korakov, ki vas bodo pripeljali do srečnega in polnega življenja, po katerem hrepenimo vsi …

1. Vaša sreča je v vaših rokah in srečno življenje lahko oziroma morate izbrati.

Morda se sliši nenavadno, a je še kako res. V življenju ni nič črno-belo in nihče ni rojen pod srečno ali nesrečno zvezdo, tudi če se vam v tem trenutku zdi, da ste med slednjimi, ker je za vami nekaj negativnih dogodkov. Na žalost ne morete nadzorovati vsega, kar se dogaja okrog vas, lahko pa, vsaj delno, nadzirate svoje misli in občutke. V vsaki slabi stvari se skriva nekaj dobrega, zato ne iščite krivca za nesrečne dogodke, marveč se raje osredotočite na pozitivne aspekte. Morda bo trajalo nekaj časa, da boste ‘natrenirali’ svoj um razmišljati na tak način, a ko boste enkrat zapadli v novo rutino, se vam bo odprlo boljše in lepše življenje.

2. Iz svojega življenja odstranite vse negativno

Če želite živeti pozitivno in polno življenje, se morate obdati z ljudmi, ki oddajajo pozitivno energijo, vas sprejemajo in spodbujajo. Gotovo imate tudi vi vsaj enega prijatelja, za katerega se vam zdi, da vam jemlje energijo in se ob njem ne počutite tako sproščeno kot ob ostalih. Energija je nalezljiva, tako pozitivna kot negativna, zato imejte nadzor nad tem, koga spustite v svoje življenje.

energy-is-contagious-life-daily-quotes-sayings-pictures

3. Začnite živeti bolj preprosto

Dokazano je, da materialne stvari ne osrečujejo oziroma nudijo le začasno zadovoljstvo. Da to res drži, so dokaz tudi mnogi zvezdniki, ki so kljub vsemu materialnemu obilju nesrečni in zato pomoč iščejo pri terapevtih, v drogi, nekateri pa celo končajo svoje življenje. Sreča je v malih stvareh, v trenutkih, ki jih preživljate z osebami, ki jih imate radi, v sončnih žarkih, ki vas pobožajo … Naučite se živeti bolj preprosto, ne pretiravajte z zapravljanjem in naj bo tudi vaš dom opremljen bolj minimalistično in brez navlake. Povežite se s svojo notranjostjo, če ne veste kako, poizkusite z meditacijo ali jogo, ki vam bosta pomagali, da se umirite. Večkrat pojdite v naravo in uživajte v trenutkih!

live-simply--large-msg-1341856106134. Delite srečo z drugimi

Delite svojo srečo in pozitivno energijo tudi z drugimi. Če lahko nekomu pomagate, to tudi storite. Delite komplimente, pohvalite svoje zaposlene, povejte ljubljeni osebi, da jo imate radi … Vedno bodite prijazni do vseh ljudi in drugih živih bitji in širite dobro karmo.

5. Preden zatisnete oči … 

… na list papirja zapišite tri stvari, za katere ste hvaležni. Vsak ima v življenju nekaj, kar ga osrečuje. Pa naj bo to ljubezniv partner, dobri starši, hišni ljubljenec, prijatelji, cvetoči vrt, domači pridelki, knjige … Tako boste zaspali srečni in se tudi zbudili zadovoljni!

Pa vso srečo na poti do sreče, ki mimogrede ni končna destinacija, ampak pot, po kateri hodimo …

 

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri