5 make-up trikov, s katerimi boste videti mlajše

Victoria's Secret Introduces Very Sexy Makeup

Pri 15-ih letih smo si vse želele izgledati starejše, sedaj, ko to res smo, pa je situacija povsem drugačna. Iščemo vse mogoče rešitve, s pomočjo katerih bomo videti mlajše, sveže in sijoče. Jasno je, da lahko kadarkoli odidete na tretmaje pomlajevanja ali estetske operacije, a to so postopki, ki se jih marsikatera ženska boji ali pa za njih preprosto nima denarja. Na srečo so tukaj preprosti make-up triki, ki vas bodo pomladili za vsaj pet let – in to v le nekaj minutah. Poglejte, kaj vam na področju ličenja svetujejo priznani umetniki ličenja:

Previdno s pudrom: misleč, da bo prekril vaše gube in pomanjkljivosti, pa ima lahko predebel nanos pudra ravno nasproten učinek, kot ga želite, in vas bo še dodatno postaral. Če se borite s temnimi kolobarji na obrazu, bo dovolj le kapljica dobrega korektorja za prekrivnost. Nikar ne uporabljajte korektorja za prekrivanje velikih površin, saj bo to zacementiralo in zabilo vaš obraz, kar pa nikakor ni vaš cilj. Vaša koža mora dihati, izgledati mora zdravo in navlaženo, sveže in mladostno, kar pa boste dosegle z rednimi nanosi hranilne in vlažilne kreme ter tanjših nanosov korektorja.

Jonathan Simkhai - Backstage - MADE Fashion Week Fall 2015

Osvetlite obraz: Kreme, ki tonirajo obraz in vsebujejo svetlikajoče delce, so najboljši izbor za vas in vaš mladostni videz. Za razliko od pudrov v kamnu ali prahu, ki prodrejo v gube in kožo še dodatno postarajo, tonirane kreme s svetlikajočimi delci v trenutku pripomorejo do sijočega in svežega tena ter vas avtomatsko pomladijo. Za popoln ten tonirano kremo nanesite z vlažno gobico za nanašanje pudra. V kolikor želite malo zamatirati obraz, puder v prahu uporabite le na T-predelu obraza.

Odprite oči: Klešče za zavijanje trepalnic, svetleče senčilo in maskara so vaši najboljši prijatelji, kadar se želite v nekaj minutah pomladiti. Z leti gravitacija naredi svoje in veke se povesijo, zato jih morate odpreti s pomočjo svetlega sijočega make-upa. Zavihajte trepalnice in nanje nanesite najtemnejšo maskaro, saj bodo tako beločnice videti bolj bele. Po maskari na trepalnice nanesite še malo sijočega senčila, saj boste tako trepalnice še dodatno poudarili in odprli pogled.

Victoria's Secret Fashion Show - Backstage

Otoplite obraz: Nude šminka in mat bronzer sta videti precej dolgočasno na vsaki koži, zato obraz raje otoplite z barvami. Na ustnice nanesite nevtralno rožnato nianso, na obraz nanesite enak odtenek bronzerja, kot je šminka na ustnicah ali le nekoliko temnejši odtenek. S to potezo boste obrazu vdahnili življenje in ga pomladili.

L'Oreal Melbourne Fashion Festival - Paris Runway 1

Uokvirite ustnice: Vaša naravna barva ustnic z leti bledi in je videti brez življenja, kar vas postara. Poiščite svinčnik za ustnice, pol odtenka temnejši od vaše naravne barve ustnic, in z njim občrtajte ustnice ter napravite popolno obliko ustnic. S tem bo nevtralno rožnat odtenek šminke na ustnicah zdržal dlje, vaš obraz pa bo videti bolj sveže skozi ves dan.

Foto: Getty Images; Vir: Fashion.hr

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si