5 naravnih načinov za pospešitev rasti las

Res je, da nekaterim srečnicam lasje rastejo hitreje kot drugim, a vseeno lahko tudi same s preprostimi in naravnimi načini spodbudimo njihovo rast. Spodnje nasvete vključite v svojo rutino nege las in se je zvesto držite, rezultat pa bodo dolgi in gosti lasje.

1. Redno se strižite

Nobena skrivnost ni, da lasje ob rednem striženju rastejo hitreje. To se morda zdi protislovno, vendar bo odlašanje z obiskom frizerja povzročilo krhke razcepljene konice, ki bodo rastle počasneje. Skrajšanje poškodovanih konic namreč omogoča, da lasje ponovno pridobijo svojo moč ter hitreje rastejo. Idealno bi si bilo konice postriči na vsakih 8-12 tednov.

2. Uživajte dovolj beljakovin

Beljakovine pospešujejo nastajanje aminokislin, te pa rast vaših las. Lase v večini tvori keratin, ki nastaja iz aminokislin. Prav zato je uživanje beljakovin za rast las tako zelo pomembno. Uživajte živila, kot so špinača, jajce, ribe, piščanec in oreščki. Tako boste svoje lase nahranile tudi od znotraj. Poleg tega v svojo prehrano vključite tudi veliko živil bogatih z vitaminoma B in C ter z železom in cinkom. Pomanjkanje slednjega lahko namreč vodi v pospešeno izpadanje las, v najhujši obliki pa lahko privede celo do plešavosti.

3. Uporabljajte prave izdelke za nego las

Ključ do zdravih in dolgih las so proizvodi, ki jih uporabljate za nego svojega lasišča. Večina poceni izdelkov za lase, ki jih najdete v drogerijah, so polni kemikalij in na dolgi rok ne odgovarjajo vašim lasem. Zato je ključno, da preučite, kateri izdelki odgovarjajo vašemu lasišču in si jih privoščite, pa čeprav je njihova cena nekoliko višja. Verjemite, vaši lasje vam bodo hvaležni.

IG @colorbymarina

4. Piling lasišča

Ženske obožujemo pilinge obraza in telesa, le redke pa izvajajo tudi pilinge lasišča. Ta je namreč ključen, da lasišče očistimo odmrlih celic in spodbudimo prekrvavitev, ki pospeši rast las. Enkrat tedensko tako svoji rutini tuširanja dodajte piling lasišča, katerega si lahko pripravite tudi sami. Uporabite grobo sol ali surov sladkor, pomešan z oljčnim ali kokosovim oljem in ga nanesite na korenine vaših las. Nato ga s krožnimi gibi nežno vmasirajte v lasišče, nato pa sperite s šamponom. 

5. Masirajte lasišče

Masaža lasišča stimulira lasni mešiček, ga naredi močnejšega in spodbudi njegovo ponovno rast. Vsaj dvakrat na teden si po pet do deset minut s konicami prstov s krožnimi gibi masirajte celotno glavo. Začnite pri tilniku nato pa počasi dosežite vrh glave. Masaža se lahko izvaja brez uporabe izdelkov ali pa z mešanico poživljajočih eteričnih olj, kot so bor, limona ali timijan. Poleg tega, da je masaža dobra za vaše lase, bo pomagala tudi pri vaši sprostitvi.

Naslovna slika: IG @negin_mirsalehi

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si