5 nasvetov, kako ohraniti poletno polt


Časi priljubljenosti močne zagorelosti kože so vsekakor mimo, nežen poletni ten pa imamo vsi radi. Za vas imamo nekaj preprostih nasvetov, kako ga obdržati čim dlje po koncu dopusta in sončnih poletnih dni.

Pijte veliko vode

Suha koža brez življenja je lahko tudi znak, da smo v telo vnesli premalo tekočine. Za dobro navlaženo kožo poskrbite s pitjem zadostnih količin vode, privoščite ji tudi razvajanje z vitamini in minerali.

Napolnite hladilnik z oranžnimi in temnozelenimi živili

Prehrana bogata z beta-karotenom podari koži lep, zdrav in rahlo obarvan videz, saj spodbuja tvorbo kožnega barvila melanina. Poleg tega deluje antioksidativno. Obilico beta-karotena najdemo v temnozeleni listnati in temnooranžni zelenjavi, kot so korenje, mango, sladki krompir, marelice, pomaranče, špinača, blitva, peteršilj, ohrovt, brokoli, ribez in druga sorodna živila.

Temeljito vlažite kožo

Zapoved številka ena je zagotovo temeljito in nenehno vlaženje kože. Tega pravzaprav, če želimo čim dlje ohraniti poletni ten, ni nikoli preveč. Če se koža izsuši, se namreč začne povrhnica luščiti, z njo pa tudi tako zelo privlačen poletni ten. Odličen predlog za vlaženje kože telesa so izjemno priljubljeni NIVEA oljni losjoni za telo, ki izvrstno navlažijo kožo, jo puščajo zelo mehko in gladko na otip, hkrati pa nas ovijejo z vonjem češnje, vrtnice, kakava in vanilije.

Izogibajte se vroči prhi

Zagotovo ste tudi sami že opazili, kako izsušena je koža po vročem prhanju. Da bi se izognili izsušenosti kože, se raje odločite za rahlo hladnejše prhanje, pri čemer uporabite vlažilne gele za prhanje. Priporočamo razvajajoč kremni gel za tuširanje NIVEA gel za tuširanje Creme & Oil pearls Cherry Blossom, obogaten z arganovim oljem in dragocenimi oljnimi biseri za nežno čiščenje in gladko kožo ter z nežnim vonjem češnjevega cveta.

 

 

 

 

 


Nosite bela oblačila

Za videz poletnega tena lahko uporabite tudi povsem preprost trik – nosite bela oblačila. Videti bo, da ste temnejši kot v resnici. Poletni ten dodatno ustvarite z uporabo bronzerja. Četudi bo poletni ten izzvenel hitreje, kot bi si želeli, pa vam želimo, da bi vas spomini na razigrane poletne dni greli še dolgo v zimo.

 

Save

Save

Save

Save

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si