5 nasvetov pri iskanju pravih čevljev

Pri nakupovanju obutve, ki jo želite nositi kot svojo prvo izbiro, boste razmislili tudi o funkcionalnosti in ohranjanju zdravja vaših nog. Seveda je všečnost in modnost pogosto na prvem mestu, vendar naj udobje ne bo zanemarjeno! Tukaj je 5 nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izbiri pravega čevlja za vas.

1. Izberite pravilen čas in prinesite ustrezne nogavice
Trgovino za čevlje obiščite v popoldanskih urah – vaša noga se naravno širi z uporabo čez dan. S seboj imejte enako vrsto nogavic, kot jih nameravate nositi s čevlji. Tako bo pomerjanje najbolj optimalno.

2. Izkoristite pomoč prodajalca
V trgovini prosite prodajalca, naj premeri vašo nogo. Prodajalci najbolj poznajo obutev in specifikacije obutve, ki jo prodajajo. Noge se spreminjajo s starostjo, številka noge pogosto narašča, spreminja pa se tudi širina. Če je ena noga večja od druge, kupite velikost, ki ustreza večji nogi. Obiščite trgovine, kjer lahko zaupate prodajalcu – da si bo za vas vzel čas in bo razumel obliko in potrebe noge.

3. Čevlje, ki so vam všeč, imejte na nogah vsaj 10 minut, preden jih kupite

Čevlje obujte in v njih nekaj časa stojte. Na vrhu čevlja nežno pritisnite, da se prepričate, da imate dovolj prostora med najdaljšim prstom in koncem čevlja. To zagotavlja dovolj prostora za nogo, da pritisnete naprej, ko hodite.
Sprehodite se v čevljih in ugotovite, kako se v njih počutite. Ali ima noga dovolj prostora? Ali se pete dobro prilegajo, morda vas rahlo tišči ali noga zdrsava? Ne kupujte čevljev z upanjem, da se bodo omehčali. Poiščite čevlje, ki se prilegajo od začetka.

4. Zaupajte svojim občutkom

Zaupajte svojemu občutku za udobje – ne velikosti ali opisu čevlja. Velikosti se razlikujejo med proizvajalci. In ne glede na to, kaj pravi prodajalec, vi ste pravi sodnik.
Pazite na širino in dolžino. Kupujte v trgovinah, ki ponuja tudi različne širine čevljev – saj se tudi te od človeka do človeka razlikujejo. V Sloveniji ima odlično ponudbo različnih širin čevljev obutev Ara, ki jo najdete v številnih trgovinah Ara po Sloveniji in v vseh bolje založenih trgovinah s čevlji. Nakup čevljev, ki so zgolj za številko večji, ne bo nujno rešil problema širine. Prav tako izberite blagovne znamke, ki ponujajo polovične številke in s tem rešite težavo velikosti.
Občutite notranjost čevljev in ugotovite, ali imajo oznake, šive ali drug material, ki bi lahko dražil nogo.

5. Preglejte in povprašajte po kakovosti
Preglejte podplate. Ali so dovolj trpežni, da zagotavljajo zaščito pred ostrimi predmeti? Ali zagotavljajo kakršno koli oblazinjenje? Upoštevajte, kako se počutite, ko hodite po trgovini s čevlji.
Za bolj zahtevne kupce: s seboj v trgovino prinesite obris svojega stopala ali vložek iz čevlja, ki vam resnično ustreza. Tako boste lahko na licu mesta preverili, če vam bo čevelj ustrezal.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si