5 nasvetov za hitrejšo rast las

8932.fw_1024x1024

Se trudite in si puščate dolge lase, frizer pa vam ob vsakem obisku postriže istih, težko prigaranih, pet centimetrov las in vedno začenjate znova? Res neprijeten občutek, a na srečo obstajajo navade, s pomočjo katerih lahko pospešite rast las. Seveda se ne boste sedaj bohotile vsak mesec z desetimi centimetri novih las, a kljub vsemu boste opazile napredek, saj običajno vse ženske, ki kar ne morejo priti do želene dolžine las, počnejo nekaj, kar pravzaprav zavira rast las. Bodite torej pozorne na svoje rutine v oblikovanju las in preučite, kje pravzaprav delate napako:

Bodite pozorne na prehrano: Na rast las vsekakor vplivajo živila, minerali in vitamini, ki jih vnašamo v telo. Poskrbite, da boste zaužile dovolj vitamina B, cinka, beljakovin, naravnega klorofila in železa. V kolikor ne zaužijete dovolj teh hranil s hrano, je prav, da se v lekarni založite z vitaminskimi kompleksi v obliki kapsul in jih uživate vsakodnevno.

Ne mašite lasnih foliklov: Umazanija, znoj in izdelki za nego las (olja, laki, šamponi za suho pranje) so sovražniki lasnih foliklov številka ena, saj jih zapirajo in las zadušijo ter mu s tem onemogočijo, da zraste.

Piling lasišča: Povsem logično je – če piling pomaga koži na telesu, da se reši odmrlih celic in umazanije ter omogoča koži, da zadiha, enako velja tudi za lasišče. Pilinge za lasišče in šampone za razstrupljanje, ki osvobajajo las pri korenu, boste našle v vseh bolje založenih frizerskih salonih.

Kofein je vaš zaveznik! Kofein pomaga na korenih las, saj zablokira DHT (dihidrotestosteron), hormon, odgovoren za poškodbo lasnih mešičkov, in zato pospeši rast las za kar 25 %. Seveda na rast las ne vpliva količina zaužite kave (na žalost!!), pač pa izdelki, ki vsebujejo kofein. Naslednjič ob nakupu torej le natančno preverite, katere sestavine vsebujejo izdelki za nego las.

Masaša lasišča: Z njo boste pospešili cirkulacijo krvi in prispevali k boljšemu delovanju drobnih krvnih žil, ki napajajo lasnega mešička. Masaža lasišča pa ne vpliva le na rast las, pač pa tudi zmanjšuje stres.

Vir: Elle.rs

Foto: Pinterest

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si