5 nasvetov za snemanje selfija

S selfijem lako pokažete svojo samozavest in modni čut.  Na naši strani smo že predstavili, kako narediti dober selfie, danes pa se bomo posvetili še nekoliko bolj tehničnemu delu.

Predstavljamo 5 nasvetov za snemanje selfija!

VP_1

 1. Eksperimentirajte s filtri

Večina ljudi, ki delajo selfije, ima na telefonu naloženo tudi kakšno aplikacijo, s katero lahko natančno urejajo fotografije. Vsak filter ni pravi za vaš ‘sebek’, zato se igrajte z različnimi svetlobami, barvnimi filtri, poravnavami.

Najbolj enostavna filtra sta ‘črno-beli’ in ‘sepia’.  Drugi zanimivi filtri vključujejo tiste, ki dajo fotografiji vintage, temačen ali romantičen učinek. Poskusite jih in najdite svojega najljubšega. Tudi če nimate naložene posebne aplikacije za urejanje fotografij na vašem telefonu, ima večina telefonov že vgrajene te funkcije.

2. Uredite fotografijo

Če imate programsko opremo za urejanje slik, lahko z njo izbrišete vsak mozolj ali madež na vašem selfiju. Lahko tudi izrežete tiste dele ozadja, ki motijo sebek, lahko spreminjate velikost fotografije in tako naprej. Vendar bodite pazljivi, da z urejanjem ne boste pretiravali, vseeno mora fotografija delovati naravno.

3. Naložite fotografijo na vsa socialna omrežja

Svoj selfie delite na Facebooku, Twitterju, Snapchatu in Instagramu. Tako bo vašo fotografijo videlo največje število ljudi. V večini primerov lahko pod sliko dodate tudi opis, ki naj pove, kaj se dogaja na sliki, lahko pa tudi pustite prazno in bodo fotografije govorile zase.

Ko naložite sebek na spletna omrežja, bodite ponosni! Pretvarjanje, da niste želeli pokazati svojega obraza ampak nekaj drugega, ne bo pretentalo nobenega. Bodite ponosni na svoj lep obraz. Zavedajte se, da gredo nekaterim ljudem sebki na živce in lahko zato dobite negativne komentarje.

4. Sledi trendu

Zadnje čase so zelo popularni tematsko obarvani selfieji. Poglej facebook stran, da vidiš kaj je trenutno v trendu.

»Throwback Thursday« ali četrek je dan za nostalgijo, ljudje objavljajo slike iz preteklih časov. Poišči svojo sliko iz otroštva ali pa iz prejšnjega tedna in jo objavi!
»From Where I Stand« ali kjer trenutno stojim – ta trend je namenjen temu, da pokažeš pogled iz tvoje perspektive.
Feministični selfie, objavi svojo sliko tudi, če ne izgledaš popolna. Lepota prihaja v vseh oblikah in merah. Torej brez make upa!
Nasmeh z lasmi, če misliš, da so tvoja velika prednost lasje, jih pokaži na selfieju namesto svojega nasmeha.

 5. Poskrbi, da je lokacija primerna in uporabi selfie stick!

Obstajajo kraji, kjer je popolnoma neprimerno posneti selfie, kot na primer pogrebi ali pa prizorišča nesreč.

Ko pa končno najdete primerno lokacijo, ki bi jo želeli deliti tudi z drugimi – uporabite selfie stick, ki bo poskrbel, da boste kjer koli ste od glave do pet na fotografiji, zaradi oddaljenosti telefona pa boste lahko posneli tudi kopico prijateljev. Nedvomno top naprava za snemanje selfijev iz morja, na smučanju …

In če še nimate primernega telefona, razmislite o ….

VP_2Huawei P8 – Spoj lepote in vrhunske tehnologije
Aluminijsko ohišje iz enega dela in umetelna izdelava poudarjata teksturo kovine, telefon pa lahko dobite v štirih imenitnih barvah: srebrni, zlati, črni in sivi. Prvi stik z napravo je pravljičen, saj prosojno pakiranje izkušnjo odpiranja naredi pravljično, kakor bi vzeli knjigo s police.

Novi telefon P8 ima revolucionaren zaslon, občutljiv na dotik. Dvojni dotik zaslona omogoča snemanje fotografij širokega kota, v kolikor pa na zaslonu narišete krog, lahko hitro fotografirate vsebino, ki je znotraj kroga. Dodatna funkcija “search phone by voice” uporabnikom omogoča “povezovanje” s svojim pametnim telefonom, ki se jim bo “oglasil” preko zvočnika.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri