5 nasvetov za večjo učinkovitost na delu

screenshot_2016-11-29-11-25-28

Zaradi slabih delovnih navad in motečih faktorjev marsikdo dela dlje, kot je potrebno. Včasih so za večjo učinkovitost dovolj le majhne spremembe, ki pa zelo pomagajo pri storilnosti in hitrejšemu opravljanju zadolžitev. Zbrali smo pet preprostih nasvetov, s katerimi lahko v službi naredite več v enakem ali pa celo krajšem času.

Pospravite delovno površino. 

Z vaše pisalne mize odstranite vse moteče elemente, ki vas odvračajo od dela. Stvari, ki jih potrebujete za delo, organizirajte na način, ki vam kar najbolj ustreza. Tako boste hitreje našli tisto, kar iščete. Posledično dragocenega časa ne boste zapravljali z iskanjem med kupi papirjev, ki se s časom nalagajo na delovni površini.

Privoščite si odmor. 

Možgani med delom potrebujejo krajše odmore, zato vsake toliko časa vstanite od mize, se malo pretegnite ali pa stopite do sodelavcev na kratek klepet. Veliko boste naredili že s tem, če samo vstanete od mize, se pretegnete in naredite kakšen počep. Ko boste ponovno sedli in se lotili dela, bodo možgani prevetreni in zagotovo boste naslednjo nalogo, ki se je boste lotili, opravili bolje in hitreje.

sluzba_magnesia

Ne opravljajte več nalog hkrati.

Multitasking je dandanes nekaj, s čimer se radi pohvalimo, ameriški psihologi pa so ugotovili, da hkratno opravljanje različnih nalog zmanjšuje produktivnost. Navadite se, da eno zadolžitev opravite do konca, šele nato pa se lotite naslednje. Če boste popolnoma osredotočeni na eno nalogo, jo boste opravili hitreje.

Pijte zadosti tekočine.

Če boste dehidrirani, boste imeli manj energije in volje, posledično boste tudi manj produktivni. Zato tekom dneva spijte dovolj tekočine. Grazia priporoča Magnesio, okusno mineralno vodo drugega največjega mineralnega vrelca v Evropi, Karlovarské minerální vody. Magnesia je še posebej blagodejna za telo, saj vsebuje priporočljivo kombinacijo mineralov, kjer prednjači magnezij, ki prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Zelo priročna je Magnesia GO, ki vas bo navdušila tudi z nastavkom za pitje, saj vam po koncu delovnega dne ne bo treba čistiti kozarcev.

kreativnost_magnesia

Izogibajte se nezdravim malicam. 

Hitra hrana je pogosto mastna in težka. Telo zato potrebuje dosti energije, da jo prebavi, prav to energijo pa bi lahko porabili za produktivno opravljanje delovnih nalog. Za malico si zato privoščite lahek obrok, po katerem ne boste utrujeni in brez energije.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si